Masă rotundă dedicată lui Amos Oz. Bookfest 2016, ziua a treia
https://www.ziarulmetropolis.ro/masa-rotunda-dedicata-lui-amos-oz-bookfest-2016-ziua-a-treia/

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale ediţiei din acest an a Bookfest îl constituie masa rotundă dedicată lui Amos Oz, cel mai important prozator şi eseist contemporan israelian, ale cărui cărţi au fost traduse cu succes în seria de autor de la Editura Humanitas Fiction. Evenimentul va avea loc astăzi, de la ora 18.00, la Scena AGORA.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2016

Programul Israel – țară invitată de onoare la Bookfest 2016 al zilei de astăzi, 3 iunie, include nu mai puțin de opt evenimente: mese rotunde, dezbateri, intâlniri cu scriitori îndrăgiți și ședințe de autografe, precum și evenimente dedicate profesioniștilor.

De asemenea, un moment așteptat este și întâlnirea cu Meir Shalev, unul dintre cei mai apreciați prozatori israelieni ai momentului și un reputat jurnalist în spațiul jurnalismului israelian contemporan; cea mai cunoscută carte a sa, „Roman rusesc”, se află pe lista celor mai bine vândute 5 romane israeliene ale tuturor timpurilor.

PROGRAMUL ZILEI DE VINERI 3 IUNIE, DETALIAT:

Ora 11.00:
Eveniment dedicat EDITURII HASEFER, cu tema „Unicitatea Hasefer în peisajul editorial românesc”
Participă: Răzvan Voncu, Alexandru Marinescu
* Standul Israelului, ţară invitată de onoare – Pavilionul C4

Ora 13.00:
Eveniment al Asociaţiei Scriitorilor Israelieni de Limbă Română, „De peste 50 de ani, în slubja condeiului” Participă: Rica Mosari, Magdalena Brătescu, Teşu Solomovici, Adrian Grauenfels / amfitrion: G. Mosari
* Standul Israelului, ţară invitată de onoare – Pavilionul C4

Ora 15.00:
Lansarea volumului Răul primordial în Cabala. Totalitate, perfecţiune, perfectabilitate de Moshe Idel, apărut la Editura Polirom, în traducerea Mariei-Magdalena Anghelescu. Participă: Eugen Ciurtin, Maria-Magdalena Anghelescu, Adrian Şerban
* Standul Israelului, ţară invitată de onoare – Pavilionul C4

Ora 16.00:
Dezbatere cu tema „Credinţă. Erezie şi exil”, pornind de la romanul Uimitoarea istorie a lui Şabbatai Mesia de Andrei Cornea, apărut la Editura

MEIR SHALEV

MEIR SHALEV, autorul romanului Roman rusesc, apărut la Editura Univers

Humanitas. Participă, alături de autor: Ioana Pârvulescu, Răzvan Voncu
* Standul Israelului, ţară invitată de onoare – Pavilionul C4

 Ora 17.00:
Întâlnire cu prozatorul MEIR SHALEV, autorul romanului Roman rusesc, apărut la Editura Univers, în traducerea lui Gheorghe Miletineanu. Participă, alături de autor: Maia Morgenstern, Vasile Ernu, Simona Kessler, Florin Iaru
* Standul Israelului, ţară invitată de onoare – Pavilionul C4

Ora 17.30:
Lansarea volumului Povestiri cu tâlc de Iosef Agnon, apărut la Editura Humanitas, în traducerea lui Gheorghe Miletineanu. Participă: Radu Paraschivescu
* Standul Israelului, ţară invitată de onoare – Pavilionul C4

Ora 18.00:
Masă rotundă dedicată scriitorului AMOS OZ, considerat cel mai important prozator și eseist israelian al momentului. Invitaţi: Fania Oz-Salzberger, Tania Radu, Ioana Pârvulescu, Madeea Axinciuc, Andrei Cornea / amfitrion: Denisa Comănescu
* Scena AGORA

Ora 19.00:
„În culisele filmelor de animaţie pentru copii” / Regizorul RADU IGAZSÁG, în dialog cu RONY OREN – autor a peste 500 de filme de animaţie, transmise în peste 80 de ţări
* Standul Israelului, ţară invitată de onoare – Pavilionul C4

Foto:  Amos Oz, Bookfest 2016 – facebook

 

17
/02
/15

Actorul american Kevin Spacey, care este pasionat de scrisori şi obiecte personale care au aparţinut unor celebrităţi, lucrează la o carte despre arta de a redacta o epistolă.

17
/02
/15

Revista americană The New Yorker marchează 90 de ani de la lansare prin publicarea unei nuvele a scriitorului japonez Haruki Murakami, intitulată "Kino", ediţia aniversară a revistei având nouă variante de coperte.

17
/02
/15

Ceainăria ARCUB găzduieşte joi, 26 februarie, de la ora 19.00, întâlnirea dintre autorul Radu Paraschivescu si omul de televiziune si de radio Luca Niculescu, în cadrul căreia vor dezbate tema "... în lume nu-s mai multe Românii". Discutia va fi completată de recitalurile solo, în aceeasi notă, ale naistei Cornelia Tihon.

16
/02
/15

Federaţia Editorilor din România (FER) contestă proiectul de lege privind timbrul cultural, care presupune creşterea preţului cărţilor, luni urmând să aibă loc o serie de consultări cu reprezentanţii celor vizaţi de noile prevederi legislative, la Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor.

12
/02
/15

Andrei Pleşu, fondatorul Colegiului Noua Europă, a fost desemnat câştigător al Premiului Cetăţeanului European, ediţia 2014, distincţie acordată anual de Parlamentul European pentru realizări excepţionale în dezvoltarea colaborării culturale transnaţionale în Uniunea Europeană (UE).

10
/02
/15

Matei Vişniec s-a întâlnit cu cititorii, luni, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, unde a declarat că, dacă ar fi preşedinte pentru o zi, ar da o lege "pentru apărarea limbii române", care este "maltratată, în primul rând, de oamenii politici", ce pot avea o influenţă mare asupra tinerilor români.

09
/02
/15

După 1989, lumea copiilor, din punctul de vedere al condeiului scriitoricesc, a fost ascunsă după cortina tăcerii şi a indiferenţei. Din fericire, există şi excepţii în peisajul editorial românesc.

06
/02
/15

Luni, 9 februarie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu (Bulevardul Elisabeta nr. 38, Bucureşti), Matei Vişniec va răspunde întrebărilor cititorilor, bloggerilor şi presei pornind de la volumul „Negustorul de începuturi de roman”, apărut la Editura Cartea Românească şi cîştigător al Premiului literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2013, acordat de compania Philip Morris Trading.

30
/01
/15

Realizatorul TV Cătălin Ştefănescu se alătură personalităţilor care au acceptat să-şi arate calităţile de librar şi va lua parte, miercuri, de la ora 19.00, la campania "Librar pentru o zi", iniţiată de librăria Bizantină din Bucureşti.

28
/01
/15

Dacă nu ar fi existat, cu siguranţă, ar fi trebuit inventat. Nu ştim cum. Habar nu avem. Nu avem informaţii cu privire la o astfel de invenţie! Omenirea e departe de asemenea performanţe. Până la urmă, tot natura face ce vrea.