Măşti la Veneţia la MTR
https://www.ziarulmetropolis.ro/masti-la-venetia-la-mtr/

Incepând de luni, 18 până pe 28 februarie 2013, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Sala Foaier, este deschisă expoziţia colectivă de fotografie intitulată MĂŞTI LA VENEŢIA Expoziţia Măşti la Veneţia , care prezintă circa şaizeci de fotografii de Renato Fornaseri, Gianni Avеsani, Dino Bacciolo, Renato Greco, Davide Toffanin, Alessandro Zanchini, Giuseppe Martini are scopul de a ne da […]

Un articol de Andrada Văsii|21 februarie 2013

Incepând de luni, 18 până pe 28 februarie 2013, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Sala Foaier, este deschisă expoziţia colectivă de fotografie intitulată

MĂŞTI LA VENEŢIA

Expoziţia Măşti la Veneţia , care prezintă circa şaizeci de fotografii de Renato Fornaseri, Gianni Avеsani, Dino Bacciolo, Renato Greco, Davide Toffanin, Alessandro Zanchini, Giuseppe Martini are scopul de a ne da o idee cât se poate de bogată şi de vivace despre lumea fascinantă a Carnavalului de la Veneţia, unde fantezia, culorile, bucuria şi plăcerea vieţii sunt trăite la maxim.

Sensibilităţile artistice ale autorilor de la Măşti la Veneţia ne dau posibilitatea de a intra în detaliile acestei lumi ireale, în care ne putem integra şi cu care ne putem identifica, nu ca spectatori, ci ca participanţi. Măştile şi veşmintele fastuoase ne răpesc identitatea, dar, în acelaşi timp, ne dau tuturor posibilitatea de a fi protagonişti. Acesta este de fapt adevăratul sens al Carnavalului, o sărbătoare comună, în care fiecare se integrează în mod spontan şi contribuie la buna dispoziţie şi la atmosfera multicoloră.

În cadrul acestei expoziţii Măşti la Veneţia spectaculoase Institutul Italian de Cultură organizează joi, 21 februarie 2013, la ora 19.00 o PETRECERE DE CARNAVAL care îşi propune să reproducă atmosfera de veselie trăită în această perioadă în multe pieţe din Italia. Vom putea să observăm la Măşti la Veneţia cu admiraţie imagini artistice care ne vor conduce în pieţele sau pe aleile veneţiene, dar şi să ascultăm muzică de Vivaldi, Albinoni, Benedetto Marcello şi alţi compozitori veneţieni, să admirăm spectacolul oferit de artişti de stradă şi de acrobaţi şi, în fine, să degustăm dulciuri tipice pentru carnaval din diferite regiuni italiene.

24
/09
/17

„UFO” (OZN – dar pe englezește) se joacă la Teatrul Național din București, în regia lui Bobi Pricop. Un spectacol cu: Ada Galeș, Istvan Teglas, Ciprian Nicula, Mihai Călin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu și Ion Caramitru.

24
/09
/17

Filip Florian se numără printre finaliştii prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale „Angelus”, ediţia 2017, cu romanul „Zilele regelui” (Polirom, 2008, 2012, 2013, disponibil şi în ediţie digitală).

23
/09
/17

Cel mai nou film al regizorului Darren Aronofsky, „Mother!”, a cărui premieră a avut loc recent în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, va deschide Dracula Film Festival, fiind proiectat în avanpremieră națională. Cea de-a cincea ediție a festivalului dedicat filmelor horror și fantasy, Dracula Film Festival, va avea loc în perioada 18 – 22 octombrie, la Brașov.

23
/09
/17

Din 25 septembrie până pe 8 octombrie, Bucureștiul va fi mai vizual decât oricând. Începe Bucharest Photofest, cel mai intens festival de fotografie din România!

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

INTERVIU Născut în 1977, la Piatra Neamț, regizorul Daniel Sandu alegea să studieze în adolescență la Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, experiență care avea să inspire primul său lungmetraj – „Un pas în urma serafimilor”, care intră astăzi în cinematografe.

22
/09
/17

Au mai rămas doar câteva zile până când adolescenții bucureșteni se vor putea reîntâlni cu EXCELSIOR TEEN-FEST – un eveniment dedicat în exclusivitate lor, o întâlnire cu teatrul, dar și cu arta filmului de animație, a sound design-ului și a editării de film. La fel ca în fiecare ediție de până acum, adolescenții vor fi implicați activ în procesul artistic. Vor aplauda și vor fi aplaudați.

22
/09
/17

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, Teatrul Mic propune publicului său o nouă premieră, o piesă dinstinsă în anul 2008 cu Premiul Pulitzer pentru dramaturgie. Din distribuție fac parte nume consacrate ale scenei Teatrului Mic, Rodica Negrea, Dana Dembinski-Medeleanu și Caudiu Istodor, dar și o parte din trupa tânără de actori, Silvana Mihai, Cezar Grumăzescu și Ionuț Vișan.

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Editura Nemira lansează un nou roman scris de Iulian Tănase – Melciclopedia, o carte plină de jocuri de cuvinte și cu numeroase trimiteri culturale, o aventură a imaginației, a erudiției și a spiritului ludic. Povestea este însoțită de ilustrațiile lui Mircea Pop.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).