Melopoesis – recital Ionuț Achivoaie și Maxim Belciug
https://www.ziarulmetropolis.ro/melopoesis-recital-ionut-achivoaie-si-maxim-belciug/

Dacă este sâmbătă, 21 decembrie, este Melopoesis. Adică ultima întâlnire din an în “Stagiunea Perpetuă” de muzică, gânduri şi lucruri frumoase, una care vă îmbie cu pilde, catrene şi poeme, presărate în acorduri de chitară.

Un articol de Petre Ivan|20 decembrie 2013

Dacă este sâmbătă, 21 decembrie, este Melopoesis. Adică ultima întâlnire din an în “Stagiunea Perpetuă” de muzică, gânduri şi lucruri frumoase, una care vă îmbie cu pilde, catrene şi poeme, presărate în acorduri de chitară.

Cafeneaua La Muzeu din Bucuresti, organizează sâmbătă, 21 decembrie 2013, de la ora 20.00, la ultimul spectacol din an în “Stagiunea Perpetuă”.

O întâlnire cu actorul Ionuț Achivoaie și chitaristul Maxim Belciug pe tărâmul muzicii și al poeziei.

O seară eclectică, cu pilde, catrene și poeme, presărate în acorduri de chitară, care îi aduce împreună pe François Villon, Ion Pribeagu, Julio Cortázar, Johann Sebastian Bach, Domenico Scarlatti și alții, la care poate nici nu v-ați gandi.

Spectacolul este intitulat Melopoesis și este prefațat cu aceste versuri din Anton Pann: „Veniți frați să trăim bine / Veselindu-ne-ntre noi / Căci prea curând vremea vine / Cea-ncurcată cu nevoi.”

Melopoesis

Spectacolul începe la ora 20.00, sâmbătă, 21 decembrie 2013 și are loc la Cafeneaua Muzeului Literaturii Române, din Bd. Dacia 12, București; Intrarea este liberă.

Foto cu Melopoesis – Melopoesis facebook

 

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.

20
/07
/22

În perioada 20-22 iulie, se va desfășura pe coasta dalmată un festival original organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura, cu aportul a numeroși muzicieni români, mai precis Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București.

18
/07
/22

Peste 272.000 de participanți au celebrat muzica pe domeniul Castelului Banffy, la cea mai mare ediție din istoria festivalului

07
/07
/22

Miercuri, 7 iulie, în Sala Mare a Ateneului s-a încheiat prima ediție a Athenaeum Summer Festival – un concept inovator și modern ce a avut ca scop atragerea unei noi categorii de public dar și fidelizarea celui deja existent printr-o serie de evenimente speciale care s-au bucurat un public numeros. Ultima seara de festival a adus în atenția spectatorilor un eveniment special – concertul Athenaeum Wind Orchestra, dirijată de Adrian Petrescu, alături de solistul Daniel Crespo – trompetă.