Memorialul Abraham Lincoln din Washington a fost vandalizat
https://www.ziarulmetropolis.ro/memorialul-abraham-lincoln-din-washington-a-fost-vandalizat/

Urme de vopsea de culoarea verde au fost decoperite vineri dimineaţa pe celebrul memorial Abraham Lincoln, la Washington, au anunţat autorităţile, care au închis temporar situl şi au deschis o anchetă.

Un articol de Andrada Văsii|28 iulie 2013

Urme de vopsea de culoarea verde au fost decoperite vineri dimineaţa pe celebrul memorial Abraham Lincoln, la Washington, au anunţat autorităţile, care au închis temporar situl şi au deschis o anchetă.

Actul de vandalism a fost descoperit în noaptea de joi spre vineri, a confirmat căpitanul Steven Booker, un purtător de cuvânt al National Park Service.

Memorial celebru

Urme de vopsea de culoarea verde sunt vizibile la baza impozantei statui dedicate memoriei celui de al 16-lea preşedinte american, care a pus capăt Războiului de Secesiune.

Memorialul, care atrage mii de vizitatori şi în faţa căruia Martin Luther King a susţinut celebrul său discurs „I have a dream”, a fost închis până la noi ordine, urmând ca între timp să se recolteze eventuale elemente de probă şi ca statuia să fie curăţată, notează Mediafax.

Anchetatorii vor încerca să îl găsească pe autorul acestui act cu ajutorul camerelor de supraveghere plasate în zona memorialului, situat la Mall, în centrul capitalei federale americane.
Foto credit: Wikipedia
26
/10
/22

Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din țară, prezintă în cadrul ediției a X-a, o artistă neconvențională, cu un parcurs atipic la fel ca personalitatea sa: Lilian Theil. Născută la Brașov în 1932, artista are o tehnică specială (appliqué): „pictează” cu acul de cusut și creează artă profund încărcată de simboluri contemporane din haine pe care nu le mai poartă.

24
/10
/22

De joi, 27 octombrie până la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani sunt invitați să participe la etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, în cadrul căreia vor realiza patru instalații artistice ce au ca temă imaginarea viitorului, tinerii având astfel ocazia de a deveni creatorii unei lumi capabile să-i integreze pe ei și pe cei din generațiile următoare.

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.