Michael Jackson, în vizorul Mafiei
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-jackson-in-vizorul-mafiei/

Frank DiLeo, un fost manager al lui Michael Jackson, ar fi spus că starul pop a fost ţinta unui asasinat al mafiei, în anii 1980, pe care el a reuşit să îl împiedice, potrivit unei biografii a lui DiLeo realizate de fostul său partener de afaceri, Mark Lamica,

Un articol de Petre Ivan|11 februarie 2015

Controversele din jurul lui Michael Jackson, mai ales după moartea sa bruscă din 2009, au fost foarte variate, dar niciuna atât de surprinzătoare precum afirmaţiile dintr-o carte bazată pe jurnalele şi înregistrările video private ale fostului manager al „regelului pop” Frank DiLeo, comentează publicaţia britanică The Independent în ediţia online.

DiLeo, care a jucat aparent fără niciun efort rolul mafiotului Tuddy Cicero în filmul din 1990 despre lumea mafiei „Băieţi buni/ Goodfellas”, regizat de Martin Scorsese, a fost responsabil de cariera lui Michael Jackson în perioada cu cel mai mare succes din anii 1980.

Frank DiLeo a murit în 2011, la vârsta de 63 de ani, în urma unor complicaţii după o operaţie pe inimă. Potrivit New York Post, DiLeo a lăsat în urmă o serie de notiţe personale şi înregistrări video în care vorbea despre Michael Jackson.

Documentele au fost transformate într-o carte biografică, intitulată „DiLeo: I Am Going To Set The Record Straight” („DiLeo: O sa clarific lucrurile”, n.r.), de către fostul său partener de afaceri Mark Lamica.

În această carte, Lamica susţine că DiLeo a vorbit despre cum a aflat despre dorinţa mafiei de a-l ucide pe Michael Jackson şi cum a reuşit să prevină el acest presupus asasinat.

Demonii lui Michael Jackson

De asemenea, Frank DiLeo a vorbit pe larg despre schimbările de înfăţişare ale cântăreţului. „Michael i-a spus lui Frank, într-o conversaţie telefonică, michael jacksoncă nu mai putea suporta să vadă chipul tatălui său (Joseph Jackson, n.r.) când se uita în oglindă”, a spus Mark Lamica.

„Frank i-a spus că trebuie să înceteze să-şi mai schimbe înfăţişarea, pentru că devenea de nerecunoscut pentru fani”, a mai spus Lamica.

Mark Lamica susţine că volumul biografic va include detalii privind înţelegerea făcută de Michael Jackson cu Coloni Capital şi casa de discuri referitor la reşedinţa Neverland, dar va da şi nume şi „îi va face de ruşine” pe cei din industria divertismentului, despre care Frank DiLeo credea că l-au exploatat pe cântăreţ.

Data lansării cărţii biografice nu a fost încă anunţată. Deocamdată, niciun purtător de cuvânt al moştenitorilor lui Michael Jackson nu a făcut vreun comentariu referitor la afirmaţiile din viitoarea carte.

Moartea lui Michael Jackson

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

În 2009, Michael Jackson dorea să revină pe scenă, în special pentru a evita falimentul, la cinci ani după ce fusese achitat în procesul de pedofilie, un scandal care îi afectase serios cariera.

Înainte de moartea sa, starul acumulase datorii de 500 de milioane de dolari, dar, după 2009, fondul care administrează averea megastarului – Michael Jackson Estate – în numele mamei şi al celor trei copii ai cântăreţului, a reuşit, graţie unor afaceri prospere, să încaseze peste 700 milioane de dolari, potrivit unei cărţi despre imperiul Jackson, intitulată „Michael Jackson Inc.”, lansată în Statele Unite.său partener de afaceri, Mark Lamica.

Foto: Michael Jackson – wikipedia, cinemagia

15
/11
/20

OAMENII MUZICII Romanticul ce a dat aripi expresivității pianului, Frédéric Chopin (1810-1849) a marcat ireversibil istoria  acestui instrument, fiind primul mare compozitor care i s-a dedicat exclusiv. Compozitor legendar, celebru ca pianist și în improvizație, a fost adorat în timpul vieții și a rămas fascinant și în posteritate.

31
/10
/20

Cei 15 ani ai Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo vor fi aniversați începând de sâmbătă, 31 octombrie, până pe 9 decembrie 2020, cu o serie de concerte transmise live din sălile de concerte din Brașov, Bușteni, Sibiu și București.

30
/10
/20

O celebrare excepţională în lumea artei – ca omagiu la Centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România: Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc. Iniţiată de soprana Mariana Nicolesco, manifestarea este un adevărat revelator al comorii de peste 10.000 de lieduri fondate pe vechiul cântec de dor, eternă expresie a sufletului românesc.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.