Micul infern – 200 de spectacole pe scena TNB!
https://www.ziarulmetropolis.ro/micul-infern-200-de-spectacole-pe-scena-tnb/

Una din cele mai longevive comedii româneşti, unul din spectacolele de mare succes ale Teatrului Naţional din Bucureşti,  Micul infern de Mircea Ștefănescu va sărbători,pe 24 ianuarie 2018, 200 de reprezentaţii de la premieră.

Un articol de Petre Ivan|24 ianuarie 2018

Cu o distribuţie cuceritoare, Ileana Stana Ionescu, alternativ cu Rodica Popescu Bitănescu (Soacra), IlincaGoia (Soția), LiviuLucaci (Soţul), Marius Rizea (Doctorul), Dragoş Stemate (Curtezanul), Daniel Badale (Ordonanţa), Fulvia Folosea (Secretara), montarea regizorului Mircea Cornişteanu stârneşte aplauze furtunoase la fiecarere prezentaţie.

micul infern

De cinci stagiuni, publicul se delectează la Sala Pictura a Naţionalului bucureştean cu o comedie de familie, pe un subiect la ordinea zilei, deşi piesa a fost scrisă în 1948. Prin hazul și ironia replicilor, măiestria construcției și a dialogului, Micul Infern s-a impus ca o veritabilă comedie umană.

Îndrăgita piesă a lui Mircea Ştefănescu vorbeşte despre valori neperisabile, despre dificultatea păstrării unei relaţii de-a lungul timpului, şi de la o generaţie la alta.  O piesă de epocă despre noi, cei de azi, şi comicele situaţii prin care trece orice cuplu străbătând… infernul conjugal.

Un spectacol la care aflăm dacă povara jugului conjugal se suportă mai ușor în trei și da

că micul infern al căsniciei se poate transforma în Paradis. Publicul este aşteptat, așadar, să treacă pragul Micului infern, în seara cu numărul 200 a existenţei sale pescena TNB

Foto: Micul infern – facebook

 

07
/05
/15

Pe 7 mai se împlinesc 10 ani de la premiera spectacolului „Avarul îndrăgostit”, de Cristian Juncu, după Molière, în regia lui Vlad Massaci, jucat la Teatrul de Comedie. Ziarul Metropolis publică a doua parte a eseului despre „Avarul” scris de Ioan Chelaru, interpretul rolului principal.

07
/05
/15

În perioada 8-17 mai se desfășoară cea de-a cincea ediție a Zilelor Culturii Japoneze, eveniment organizat de Centrul de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru” (CSRJ-AH), împreună cu Universitatea Româno-Americană din București, Otaku Festival, Cavaler Aikido Club și HaramichiRO.

07
/05
/15

Într-o zi de 7 mai se stingea din viaţă poetul Octavian Goga (1881, Rășinari — 1938), personalitate puternică şi controversată a acelor vremuri, politician de extremă dreaptă, prim-ministru al României și Membru al Academiei Române.

07
/05
/15

Dirijorul german RALF SOCHACZEWSKY - fost dirijor-asistent al lui Vladimir Jurowski la pupitrul celebrei orchestre London Philharmonic şi invitat al multor ansambluri de prestigiu - revine la pupitrul ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO. Miercuri, 13 mai (19.00), la Sala Radio, iubitorii muzicii pot asculta un concert ce aparţine 100% clasicismului muzical şi reuneşte doi mari compozitori austrieci: Mozart şi Haydn.

07
/05
/15

Astăzi se împlinesc 10 ani de la premiera spectacolului „Avarul îndrăgostit”, de Cristian Juncu, după Molière, în regia lui Vlad Massaci, jucat la Teatrul de Comedie. Ziarul Metropolis publică eseul despre „Avarul” scris de Ioan Chelaru, interpretul rolului principal. Astăzi - prima parte.

06
/05
/15

AG Weinberger revine la formula de band de data aceasta însă cu o nouă dimensiune componistică şi într-o manieră stilistică diferita, reunind în repertoriul său piese de jazz, blues, soul, blues-rock, piese mai rar auzite, adunate într-un concert de colecţie.

06
/05
/15

Emoție, tensiune dusă la extrem și încercări surprinzătoare ale unor cineaști tineri de a revigora filmul de gen se vor regăsi anul acesta în Competiția Festivalului Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie).

06
/05
/15

Vineri, 8 mai 2015, ora 19:00 şi duminică, 17 mai ora 19:00, la Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu, are loc premiera pentru presă a spectacolului Fazanul de Georges Feydeau (traducerea: Doru Mareş), în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, decorul realizat de Ştefan Caragiu, costumele semnate de Alexandra Mâzgăreanu şi muzica lui Alexandru Suciu.

06
/05
/15

Eleva Iris Tincu de la Colegiul de Artă ”Octav Băncilă” din Iaşi a câştigat ediţia din acest an a Concursului Naţional de Dramaturgie "Matei Vişniec", organizat la Suceava în prezenţa dramaturgului. Juriul acestei ediţii a competiţiei destinate liceenilor a fost format din criticii de teatru Oltiţa Cântec şi Octavian Jighirgiu, iar preşedintele juriului a fost Matei Vişniec.