Mircea Diaconu şi Alexandru Repan vor juca în „Variaţiuni enigmatice“ la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/mircea-diaconu-si-alexandru-repan-vor-juca-in-variatiuni-enigmatice-la-londra/

Spectacolul „Variaţiuni enigmatice”, de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Claudiu Goga, cu Mircea Diaconu şi Alexandru Repan, va fi prezentat, pe 13 iulie, la Londra.

Un articol de Andrada Văsii|12 iulie 2013

Spectacolul „Variaţiuni enigmatice”, de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Claudiu Goga, cu Mircea Diaconu şi Alexandru Repan, va fi prezentat, pe 13 iulie, la Londra.

După succesul de la Barbican Centre din anul 2011, când spectacolul „Aniversarea” s-a jucat timp de zece zile cu sala plină, Mircea Diaconu, Alexandru Repan şi Teatrul Nottara revin la Londra, descinzând în Soho, faimosul cartier al teatrelor.

Dragoste complicată

„Variaţiuni enigmatice” este o poveste plină de neprevăzut despre un scriitor celebru şi un provincial aparent banal, care iubesc aceeaşi femeie; o întâlnire esențială între două personaje din lumi diferite, pe care o dragoste complicată i-a adus față în față; o înfruntare de valori, temperamente și sensibilități, în cheie dulce-amară, mustind de umor dar și de nostalgie, ce pune în valoare forța artistică a doi cunoscuţi actori ai scenei româneşti.

O singură reprezentație

La Londra, spectacolul va fi jucat o singură dată, sâmbătă, 13 iulie, la Leicester Square Theatre. „Variaţiuni enigmatice” este a doua reprezentaţie din seria „Poveşti spuse-n româneşte”, care propune publicului român din Londra şi din împrejurimi întâlnirea cu mari actori, spectacole de teatru sau recitaluri din ţară, inspirate de texte clasice sau contemporane româneşti şi universale.

Info:

Proiectul este o iniţiativă a Claudiei Cîrlig şi este dezvoltat împreună cu ICR Londra.

Foto credit: ICR Londra

01
/01
/15

S-au ivit pe cerul teatrului stele care au lucit orbitor o vreme, care au stârnit admiraţie unanimă. Criticii au făcut prognoze artistice pe termen lung, însă, apoi, luminile lor s-au stins. Cu actorul Gheorghe Dinică nu a fost aşa.

31
/12
/14

Noaptea în care facem bilanţuri, dar şi noaptea în care ne distrăm – Revelionul va fi un pretext pentru TVR de a-şi pune în lumina reflectoarelor vedetele şi succesele mai vechi sau mai noi. După 25 de ani de televiziune liberă, TVR prezintă telespectatorilor săi cele mai de succes formate şi cele mai iubite vedete.

30
/12
/14

Anul 2014 poate fi considerat unul aproape anost prin prisma box office-ului nord-american, aflat la cel mai scăzut nivel al său din ultimii şase ani, dar a cărui calitate cinematografică a fost totuşi "salvată" în a doua jumătate a lui de revenirea în forţă a filmelor biografice.

29
/12
/14

O selecție de 14 dintre filmele premiate care au marcat ultimul an va fi proiectată la Cinema Studio din București, între 2 și 8 ianuarie 2015. Spectatorii vor avea ocazia să (re)vadă filme semnate de regizori ca Lars von Trier, Jim Jarmusch, Joel și Ethan Coen, David Cronenberg, Paolo Sorrentino, Michel Hazanavicius sau Corneliu Porumboiu.

26
/12
/14

Scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai editurilor româneşti recomandă pasionaţilor de literatură să citească în vacanţa de Crăciun titluri ale unor scriitori laureaţi ai premiului Nobel, volume de poezii, dar şi cărţi pentru copii, acestea fiind doar o parte dintre "ofertele" de sărbători.

23
/12
/14

Captivi (Polirom, ed. a II-a, 2011), de Norman Manea, „un roman uimitor despre România postbelică, despre limbă, identitate şi pierdere”, a fost publicat în această lună de prestigioasa editură americană New Directions.