Miss Piggy, premiată pentru susţinerea feminismului
https://www.ziarulmetropolis.ro/miss-piggy-premiata-pentru-sustinerea-feminismului/

Personajul Miss Piggy din serialul „Păpuşile Muppets” a fost premiat de Brooklyn Museum cu un trofeu special, decernat pentru promovarea feminismului în ultimii 40 de ani

Un articol de Petre Ivan|30 aprilie 2015

Miss Piggy va primi Sackler Center First Award, un trofeu atribuit de Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art, asociat Muzeului Brooklyn, femeilor care sunt lideri în domeniile lor de activitate.

„Sackler Center First Award pe 2015 va fi atribuit unor artişti plastici, actori, scriitori, dar şi legendarei Miss Piggy, care, timp de peste 40 de ani, a sprijinit mişcarea feministă cu hotărâre şi umor. Premiul îi va fi acordat şi pentru rolul de a inspira generaţii întregi de tinere din lumea întreagă”, au precizat reprezentanţii muzeului newyorkez.

Deşi este un personaj fictiv, Miss Piggy apare adeseori în topurile celor mai influente femei din industria de divertisment. Ea va primi acest trofeu pe 4 iunie, în cadrul unei gale ce va fi urmată de un interviu acordat activistei şi scriitoarei Gloria Steinem.

Miss Piggy va fi însoţită la acest eveniment de bunul ei prieten Kermit.

Sezoanele originale din serialul „Păpuşile Muppets” au fost difuzate la televiziunea americană între anii 1975 şi 1981. Personajele din acest show TV au rămas extrem de populare şi au continuat să atragă simpatia unor noi generaţii de telespectatori, graţie unor apariţii constante în „Sam and Friends” în anii ’90.

Cel mai recent, ele au fost protagonistele unor două noi lungmetraje turnate pentru marele ecran – „Păpuşile Muppets/ The Muppets”, în 2011, şi „Păpuşile Muppet în turneu/ Muppets Most Wanted”, în 2014.

Foto:Miss Piggy – cinemagia

12
/10
/15

CRONICĂ DE FILM „In Transit”, ultima realizare a regizorului american de filme de nonficţiune Albert Maysles, este o capodoperă în care un celebru tren şi pasagerii săi devin o metaforă discretă a vieţii. „Junun”, realizat de P.T. Anderson, este un documentar muzical psihedelic, un elogiu adus bucuriei de a crea.

12
/10
/15

Trofeul Dracula a fost câștigat de producția israeliană JeruZalem, regizată de frații Doron și Yoav Paz, care prezintă povestea a două turiste americane ce au ghinionul de a nimeri în timpul Apocalipsei în Ierusalim. Invazia demonilor și a creaturilor mitologice este filmată de una dintre turiste prin intermediul Google Glass.

12
/10
/15

Cel mai recent film al regizorului Radu Muntean, Un etaj mai jos, a câștigat cel mai important premiu la Filmfest Hamburg, al treilea festival internațional de film din Germania, ca mărime. Până pe 15 octombrie, filmul poate fi văzut la Cinema City AFI Cotroceni și Cinemateca Union din București și la Cinema Victoria din Cluj.

09
/10
/15

Peste exact o săptămână, debutează cea de a X-a ediție a Zilelor Filmului German (ZFGX). Proiecția filmelor are loc la Cinema Studio, începând din seara zilei de 16 octombrie, data care marchează deschiderea ediției jubiliare, cu o peliculă de excepție: „Victoria”, elogiatul thriller al lui Sebastian Schipper, considerat surpriza germană a Berlinalei din acest an și răsplătit cu Ursul de Argint.

09
/10
/15

CRONICĂ DE FILM „The Walk”, cel mai nou film al lui Robert Zemeckis, este reconstituirea spectaculoasă a unei fapte reale legendare, redată sub forma unei alegorii despre îndrăzneală şi cu tensiunea unui film de acţiune. Folosind inteligent 3D-ul, filmul oferă unul din cele mai rafinate momente ale cinemaului popular din acest an.

09
/10
/15

În ultimii 22 de ani Astra Film Festival a transformat Sibiul în spațiul privilegiat unde anual, timp de o săptămână, se poate vedea mersul lumii doar prin vizionarea selecției de filme. Viața de la 1,30 metri înălțime, spaimele interioare ale Hertei Muller – laureate a premiului Nobel, cum a învins Chuck Norris comunismul și viitorul filmului documentar în atelierele Aristoteles, sunt doar câteva din reperele weekend-ului la AFF 2015.

07
/10
/15

S-a dat startul celei de-a treia ediții a Dracula Film Festival. Hotel Transilvania 2 (R. Genndy Tartakovsky), film dublat în română de actorii Claudiu Bleonţ, Gabriel Spahiu, Anca Sigartău, Tamara Roman, Gabriel Costin şi Cristi Neacşu, a deschis ediţia din acest an a festivalului.

07
/10
/15

Les Films de Cannes à Bucarest și Asociația Culturală Control N lansează o provocare pentru tinerii critici de film, pe care își propun să-i angreneze în dezbatere. Un concurs organizat special cu ocazia acestor conferințe, „Fii critic la Cannes!”, oferă șansa participanților de a obține o acreditare - cu transport și cazare asigurate - la Festivalul de la Cannes, ediția din 2016.

06
/10
/15

CRONICĂ DE FILM „The Martian”, noul blockbuster al lui Ridley Scott, oferă mult prea puţin din ceea ce promite, alegând o reţetă facilă de a ilustra o aventură spectaculară. „Black Mass”, regizat de Scott Cooper, are meritul de a-şi asuma genul filmului cu gangsteri, fără a cădea în tentaţia pastişei sau a luării în zeflemea.