MISTIC CIRIC – Poveşti din tabara de creaţie de la Iaşi
https://www.ziarulmetropolis.ro/mistic-ciric-povesti-din-tabara-de-creatie-de-la-iasi/

DanaArtgallery a organizat în vara aceasta în perioada 15-25 august 2014 o tabăra de creaţie la Ciric, Iaşi. picturile realizate în această perioadă sunt expuse în spaţiul Galeriei Odeon, foaierul sălii Studio a Teatrului Odeon până pe 30 noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|11 noiembrie 2014

MISTIC CIRIC / Oraş cultural universitar, Iaşul poartă amprenta personalităţilor care au trăit şi creat aici. Noul şi vechiul se întrepătrund într-un oraş atemporal.

Poezia, spiritualitatea , istoria şi natura sunt subiectele care au influenţat creaţia celor şase artiste venite aici să picteze : Daniela Zbarcea (artist vizual şi organizator), Adriana Vasile, Ana Petrovici Popescu, Bogdana Contras, Gabriela Aniţei şi Caroline Andreea Zgortea.

La Ciric, zona unde a fost realizată tabăra de creaţie este practic o pădure traversată de un lac. Spaţiul care ne-a găzduit a avut un efect de relaxare creativă. Ne amintim cu plăcere schimburile de idei, mâncarea buna şi plimbările pe înserat. – Daniela Zbarcea

Proiectul a fost susţinut de Hotel Ciric, Iaşi şi Carand`Ache Romania.

Foto: MISTIC CIRIC – DanaArtgallery

19
/12
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe deschiderea a trei noi expoziții și intervenții din seria SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI la Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab, sâmbătă, 18 decembrie. De asemenea, în prima expoziție SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (1-245), la Combinatul Fondului Plastic, vor avea loc o serie de tururi ghidate.

13
/12
/21

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie, ora 18.00, cât și la un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”. 

08
/12
/21

MNAC deschide, începând cu 9 decembrie 2021, al doilea sezon expozițional al anului care marchează două decenii de la apariția primului muzeu național de artă contemporană din România.

08
/12
/21

Episodul pilot al Sinestezia, proiectul cultural al Asociației Industrii Creative, s-a încheiat. Pe scurt, acesta a însemnat 5 zile în care 14 artiști au adus arta în fața publicului pe 5 scene, sub forme de manifestare variate și contemporane.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?