Monica Davidescu, Aurelian Temișan şi Cristina Stamate, în prima producție a Teatrului Elisabeta
https://www.ziarulmetropolis.ro/monica-davidescu-aurelian-temisan-si-cristina-stamate-in-prima-productie-a-teatrului-elisabeta/

Teatrul Elisabeta îi invită pe iubitorii de teatru miercuri, 22 octombrie, de la orele 20:00, la premiera comediei bulevardiere, “Încurcătură la nivel înalt”, de Ray Cooney.

Un articol de Petre Ivan|6 octombrie 2014

Spectacolul în regia lui Șerban Puiu reunește nume sonore ale teatrului românesc: Aurelian Temișan, Bogdan Stanoevici, Cristina Stamate, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Vasile Calofir, Lucian Ghimiș, Gabi Costin și … o fereastră buclucasă.

Prima producție a Teatrului Elisabeta, “Încurcătură la nivel înalt” este o adaptare dupa piesa “Out of order” a dramaturgului englez Ray Cooney.

Acțiunea spectacolului se petrece într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willey își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, deși ar fi trebuit să asiste la o ședință parlamentară importantă.

Situația devine una destul de încurcată pentru că în camera de hotel se descoperă cadavrul unui bărbat. Fiindcă raportarea acestui incident ar scoate la lumină relația de adulter a celor doi, se hotărăsc să ascundă cadavrul găsit lângă fereastră.monica davidescu

Planurile lor sunt date peste cap de către intervenția directorului suspicios a hotelului, a chelnerului care ar face orice pentru un bacșiș sănătos, a soților furioși,dar nu în ultimul rând de secretarul neîndemânatic, de trezirea cadavrului sau de fereastra ce produce dureri de cap la propriu.

Decorul creat de Iuliana Gherghescu care recrează interiorul Westminster Hotel de pe malul Tamisei se încadrează perfect cu izul “belle epoque” a Teatrului Elisabeta, cel mai spațios teatru independent din țară, clădire ce a găzduit în trecut atât Micul Senat al României cât și fostul Club Austro Ungar.

Distribuția în ordinea indicată de autor este Aurelian Temișan, Bogdan Stanoevici, Cristina Stamate, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Adrian Gheorghe, Anca Dinicu, Vasile Calofir, Iulian Burciu, Lucian Ghimiș, Gabi Costin, Georgeta Ciocârlan, Teodora Păcurar, Valeria Stoian.

Regia este semnata de Șerban Puiu, scenografia de Iuliana Gherghescu, iar traducerea piesei a fost realizată de către Irina Margareta Nistor.

Încurcătură la nivel înalt – INFO

Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a Teatrului Elisabeta și online pe www.bilet.ro, www.eventim.ro și pe www.teatrul-elisabeta.ro.

Prețul unui bilet este de 50 lei/ 60 lei/ 70 lei (în funcție de locul ales în sală).

Spectacolul are o durată de 1h și 40 min.

Foto: Monica Davidescu şi Aurelian Temișan –  facebook

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.