Mozart Steps. Sau octombrie în paşi de dans / Sibiu, Iaşi şi Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/mozart-steps-sau-octombrie-in-pasi-de-dans-sibiu-iasi-si-bucuresti/

Prima reprezentaţie din această stagiune a spectacolului „Mozart Steps”, creat de Gigi Căciuleanu la Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu, va avea loc joi, 9 octombrie, ora 19:00. Trei zile mai târziu, spectacolul se va regăsi în programul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr (FITPT) de la Iaşi, iar pe 27 octombrie se va juca la Bucureşti, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT).

Un articol de Petre Ivan|8 octombrie 2014

Spectatorii sibieni vor avea ocazia să revadă această creaţie cu totul specială, în care actorii TNRS explorează zona teatrului-dans,într-un concept original al legendarului coregraf Gigi Căciuleanu, care combină muzica occidentalului Mozart şi muzica orientală, egipteană.

Spectacolul prezintă confruntarea dintre două universuri, muzica lui Mozart și dansul lui Căciuleanu, dând naştere unui spațiu ce excelează în energii și care se folosește de corpurile actorilor pentru a crea un imaginar poetic vibrant. Nu mai puţin de 30 de performeri vor evolua pe scenă, atât actori de la secția română și secția germană a Teatrului Național din Sibiu, cât și studenți de la Secția de Actorie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Duminică, 12 octombrie,

Teatrul Național Radu Stanca Sibiu va prezenta spectacolul „Mozart Steps” la Teatrul Luceafărul din Iaşi, în închiderea celei de-a VII-a ediţii a FITPT, ce se desfăşoară

Coregraful Gigi Căciuleanu, autorul spectacolului „Mozart Steps”

Coregraful Gigi Căciuleanu, autorul spectacolului „Mozart Steps”

anul acesta sub genericul “Noi realităţi teatrale”. Timp de 8 zile, între 5-12 octombrie, 24 de companii de stat și independente din 15 ţări prezintă spectacole în cele două săli ale teatrului, precum şi în alte spaţii.

Genuri foarte variate, de la teatru educaţional, teatru coregrafic, teatru documentar, teatru-imagine, multimedia, teatru acustic, teatru pe apă, teatru-dans, teatru de obiecte, animaţie, spectacole-lectură, dans, film, lansări de carte, conferinţe, vor readuce în atenţie marile nume ale inovaţiilor estetice ale ultimelor decade precum Peter Brook, Sasha Waltz, Krystian Lupa, Pippo Delbono, Camil Petrescu, Philippe Genty, Esteve Soler.

Mozart Steps, la FNT

Spre finalul lunii octombrie, spectacolul „Mozart Steps” va fi prezentat în cadrul celei de-a XXIV-a ediţii a FNT, ce se va desfăşura la Bucureşti în perioada 24 octombrie – 2 noiembrie 2014. Reprezentaţia va avea loc pe 27 octombrie, ora 20:30, la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni.

Mozart StepsÎn 10 zile de festival vor avea loc 83 de reprezentaţii ale unor spectacole din Bucureşti şi din ţară, precum şi alte evenimente : expoziţii, conferinţe, lansări de carte, spectacole de teatru radiofonic, spectacole de teatru de televiziune.

MOZART STEPS – INFO

joi, 9 octombrie, ora 19:00, la sala Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu

un spectacol de teatru coregrafic de GIGI CĂCIULEANU

SCENOGRAFIE ȘI LIGHT DESIGN: Gigi Căciuleanu;

ASISTENT COREGRAFIE: Adriana Bârză;

ASISTENT SCENOGRAFIE: Alin Gavrilă;

DISTRIBUȚIA: Veronica Arizancu, Florin Coşuleţ, Ali Deac, Diana Fufezan, Raluca Iani, Adrian Matioc, Adrian Neacşu, Cătălin Pătru, Daniel Plier, Vlad Robaş, Marius Turdeanu, Liviu Vlad, Arina Ioana Trif, Anca Pitaru; STUDENȚII: Vlad Bacalu, Anton Balint, Cristina Blaga, Paul Bondane, Iulia Pop, Tudor Răileanu, Maria Soilică, Cristi Timbuş, Maria Tomoiagă, Alexandra Şerban, Teodora Voineagu

durata aproximativă: 1h06min

preț bilete: 20 lei; 15 lei

Foto: Mozart Steps, Gigi Căciuleanu – Sebastian Marcovici, tnrs.ro

04
/05
/15

Cele mai bune filme recente în care tăcerea e uneori asurzitoare, iar emoțiile explodează în gesturi și imagini percutante vor fi reunite la Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie) în secțiunea tematică Cuvintele sunt de prisos/ Words are Very Unnecessary.

04
/05
/15

Micul infern, Un pic prea intim, Casa cu pisici, Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?, Revizorul, Omul cel bun din Seciuan şi multe alte spectacole, pe scenele teatrelor bucureştene în săptămâna 4 - 10 mai.

04
/05
/15

Lungmetrajul “AFERIM!”, în regia lui Radu Jude, a fost desemnat marele câștigător la Festivalul Internațional de Film IndieLisboa. Evenimentul care a avut loc în capitala Portugaliei, între 23 Aprilie și 3 Mai.

03
/05
/15

Legendara balerină rusă Maia Pliseţkaia, una dintre cele mai importante dansatoare şi coregrafe din toate timpurile, a murit sâmbătă, la vârsta de 89 de ani, potrivit unui anunţ făcut de directorul general al Teatrului Balşoi, Vladimir Ourin, citat de Russia Today.

02
/05
/15

S-a încheiat cea de-a 4-a ediție a binevenitului Festival Cinepolitica (26-30 aprilie), iar trofeul a fost câștigat de un documentar surprinzător, ”The Russian Woodpecker”, de Chad Gracia, premiat și la Sundance. Ziarul Metropolis a păstrat cinci filme – toate exemple de cinema bine făcut și stimulativ.

02
/05
/15

Spectacole regizate de Petrică Ionescu, Alexandru Dabija, Radu Afrim, Felix Alexa şi Vlad Massaci vor intra în repertoriul Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), în perioada următoare, după cum a anunţat Ilinca Tomoroveanu, miercuri, la o conferinţă de presă.

02
/05
/15

Actorii principali din cea mai amplă producţie HBO Europe realizată în România, serialul "Umbre", printre care Şerban Pavlu, Maria Obretin, Adreea Vasile şi Ştefan Velniciuc, vor fi prezenţi la East European Comic Con, care se va desfăşura, între 8 şi 10 mai, la complexul Romexpo din Bucureşti.

01
/05
/15

Ane Brun, unul dintre cei mai apreciați muzicieni scandinavi, are o poveste de viață atipică și niște apariții pe scenă nonconformiste, teatrale. Își compune propria muzică, dar o și produce - un avantaj pentru care se simte recunoscătoare. O puteți asculta în premieră la București, pe 10 mai, la Sala Radio.

01
/05
/15

Filmul The Russian Woodpecker/ Ciocănitoarea rusească, regizat de Chad Gracia, a câștigat Trofeul Cinepolitica 2015. Surprinzător și complex, filmul merge pe urmele teoriei unui excentric artist ucrainean care susține că în spatele exploziei de la Cernobîl există un motiv întunecat, care implică serviciile secrete sovietice și o instalație militară poreclită „Ciocănitoarea rusească”.