MultiArt – Festival de Teatru pentru Deţinuţi la Teatrul Nottara
https://www.ziarulmetropolis.ro/multiart-festival-de-teatru-pentru-detinuti-la-teatrul-nottara/

Festivalul de Teatru pentru Deţinuţi, MultiArt a început pe 19 noiembrie şi continuă astăzi în sala „Horia Lovinescu” a teatrului „Nottara”.

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2013

Festivalul de Teatru pentru Deţinuţi, MultiArt a început pe 19 noiembrie şi continuă astăzi în sala „Horia Lovinescu“ a teatrului „Nottara”.

Evenimentul, unic în spaţiul european, este organizat de Direcţia de Reintegrare Socială din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu sprijinul Biroului Relaţii Publice şi Mass-Media şi cu contribuţia tuturor reprezentanţilor penitenciarelor implicate în program: Arad, Coldea, Baia Mare, Brăila, Jilava, Rahova.

În aceste două zile, începând cu ora 18.00, vor fi prezentate câte trei spectacole, fie adaptări ale unor piese din literatura universală, fie montări speciale pentru acest eveniment. Distribuţia tuturor spectacolelor este formată din deţinuţii penitenciarelor implicate în proiect. Accesul la cele şase specacole este gratuit.

MultiArt

Afişul festivalului „MultiArt“

Astăzi vor avea loc spectacolele: „Alchimia“, „Confesiuni’’ şi „Macbeth’’.

Festivalul MultiArt s-a deschis cu vernisajul expoziţiei de obiecte decorative confecţionate de deţinuţii Penitenciarelor Rahova Bucureşti şi Jilava Bucureşti, care are loc în foaierul Teatrului „Nottara”. Banii obţinuţi din vânzarea obiectelor vor fi redirecţionaţi pentru activităţi de reintegrare socială desfăşurate în cele două unităţi.

Toţi deţinuţii care participă la acest festival vor fi recompensaţi cu o diplomă de participare, din partea echipei de management a penitenciarelor implicate.

Foto credit: Teatrul Nottara, festivalul MultiArt

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.