Muzeul „Antipa”, program special de vizitare în perioada 14 – 17 august
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-antipa-program-special-de-vizitare-in-perioada-14-17-august/

În perioada 14 – 17 august 2018, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă un program special de vizitare tuturor celor care vor să se relaxeze şi să petreacă timp de calitate alături de cei dragi. Astfel, Muzeul va fi deschis zilnic între orele 10:00 şi 20:00 (ultimul vizitator intră la ora 19:00).

Un articol de Petre Ivan|13 august 2018

În această perioadă vizitatorii pot admira expoziţiile temporare: „Fluturii exotici aterizează în oraş”, o modalitate inedită de a cunoaşte îndeaproape un grup de animale cu un mod de viaţă fascinant.

De asemenea, expoziţia „Venin – frumuseţi de neatins” provoacă vizitatorul să descopere frumuseţea animalelor veninoase vii.

„Kiseleff nr. 1 De 110 ani, oraşul creşte în jurul lui!” este o expoziţie călătorie imaginară în timp şi în care publicul poate descoperi, cu ajutorul fotografiilor, al documentelor, dar şi al obiectelor, diferitele momente prin care a trecut clădirea muzeului în cei 110 ani de existenţă.

Foto: Muzeul „Antipa” – facebook

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.