Muzeul Naţional Cotroceni deschide expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-national-cotroceni-deschide-expozitia-casa-regala-a-romaniei-pastratoare-si-promotoare-a-traditiilor-romanesti/

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziţia „Casa Regală a României, păstrătoare şi promotoare a tradiţiilor româneşti”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2020

Proiectul a beneficiat de sprijinul partenerilor Muzeului Naţional Cotroceni, instituţii de prestigiu precum Arhivele Naționale ale României, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Municipiului București, Muzeul Naţional de Istorie a României, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, dar şi al colecţionarului Daniel Mladin.

Colecţiile de fotografie reunite pe simeza Muzeului Naţional Cotroceni evidenţiază rolul Casei Regale a României în păstrarea tradițiilor şi obiceiurilor româneşti, în promovarea costumelor populare şi în susţinerea valorilor statului român modern.

Ca o dovadă a respectului şi afecţiunii faţă de poporul român, Regina Elisabeta şi Regina Maria au purtat cu mândrie straiele tradiţionale, au promovat meşteşugurile şi obiceiurile din jurul satului românesc, făcându-le cunoscute în întreaga lume.

Expoziţia foto-documentară este completată de un material video, în cadrul căruia doamna dr. Georgeta Filitti – istoric, domnul dr. Nicolae Pepene – istoric, manager al Muzeului Judeţean de Istorie Braşov şi doamna dr. Ştefania Dinu – istoric, director general adjunct al Muzeului Naţional Cotroceni, amintesc câteva dintre contribuțiile membrilor familiei regale pentru promovarea culturii tradiționale românești.

Filmul poate fi vizionat şi pe site-ul Muzeului Naţional Cotroceni, accesând acest link, dar şi pe pagina de Facebook a Muzeului Naíonal Cotroceni.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.