Muzică și arte vizuale, în recital la Studioul Alfred Alessandrescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-si-arte-vizuale-in-recital-la-studioul-alfred-alessandrescu/

Ansamblul ARS VENTUS prezintă în Studioul Alfred Alessandrescu – un spaţiu mai intim dedicat muzicii, situat tot în clădirea Radio România (ca şi Sala Radio) -, un eveniment ce îmbină muzica şi artele vizuale, pe 17 iunie, la ora 19.00.

Un articol de Liliana Matei|10 iunie 2014

Studioul Alfred Alessandrescu, propune seri speciale, în cadrul cărora muzica de cameră se îmbină fericit cu proiecţii vizuale. Un astfel de recital complex – sub titlul „VIBRAŢII CONVERGENTE” – este cel la care vă invită marţi, 17 iunie  ansamblul ARS VENTUS.

GABRIELA PETECILĂ (flaut), VALENTIN GHITA (oboi), EMIL VIŞENESCU (clarinet), IONUŢ ROŞCA (fagot), CRISTIAN BORCAN (corn) şi ANDREEA BUTNARU (pian) – vă propun un repertoriu divers.

Veţi asculta lucrări semnate de Rimski-Korsakov, un adevărat maestru al orchestraţiei, inspirat deseori de teme muzicale din folclorul rus (Cvintet cu pian în si bemol major), Poulenc, prolific compozitor francez al sec. XX (Trio pentru oboi, fagot şi pian şi Sextet pentru pian şi suflători) şi Saint-Saëns, muzician romantic rămas în memoria publicului mai ales datorită celebrei lucrări coregrafiate sub titlul „Moartea lebedei” (Caprice sur des airs Danois et Russes).

Dimensiunea vizuală a evenimentului va fi semnată de Cosmin Ivan, care ne va dezvălui, prin ingenioase proiecţii video, capacitatea muzicii de a se metamorfoza în cele mai spectaculoase moduri.

INFO
Evenimentul din data de 17 iunie este cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.

08
/04
/20

Centrul Ceh este unul dintre cele mai populare institute culturale din România, cunoscut pentru proiecte ca Documentary Mondays, Future Museum sau Cinemascop. Ca toate instituțiile și organizațiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente culturale, Centrul Ceh caută să se adapteze noii situații în care cultura se mută în mediul online. Astfel, seria de interviuri cu artiști români și cehi 5Întrebări va fi publicată în săptămânile următoare.

30
/03
/20

Centrul Cultural Clujean lansează un proiect național care implică artiștii români în lupta cu pandemia COVID-19. Platforma Artiști Împreună răspunde inițiativei Observatorului Român de Sănătate de a transmite teme și subiecte importante ale zilei către un public cât mai larg.