Muzicantii din Bremen, la Ţăndărică, pe muzica lui Ioan Gyuri Pascu
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzicantii-din-bremen-la-tandarica-pe-muzica-lui-ioan-gyuri-pascu/

Teatrul ŢĂNDĂRICĂ vă invită miercuri, 14 mai 2014, la ora 18.00, la premiera spectacolului „MUZICANTII DIN BREMEN”, regizat de Attila Vizauer, pe muzică originală compusă de Ioan Gyuri Pascu.

Un articol de Petre Ivan|8 mai 2014

Celebra poveste a celor patru animăluţe, scrisă de Jacob şi Wilhelm Grimm, a cunoscut multe versiuni cinematografice, de desene animate şi musicaluri dar cea mai semnificativă recunoaștere este statuia din Bremen, ridicată în 1953, reprezentându-le pe indragitele personaje principale.

Spectacolul de la Tăndărică păstrează povestea clasică adăugând o prospețime dată de muzica originală extrem de ritmată, de jocul nuanțat al actorilor, de păpușile expresive și colorate, de umorul replicilor și de comicul de situații.

MUZICANȚII DIN BREMEN

muzicantii din bre,enAdaptare dupa Frații Grimm de Ema Stere

Regie: Attila Vizauer

Scenografie: Mihai Pastramagiu

Muzică originala: Ioan Gyuri Pascu

Coregrafie: Vava Stefanescu

Distribuție: Gabriel Apostol, Ioan Brancu, Andreea Ionescu, Marin Fagu, Daniela Ruxandra Mihai, George Simian, Adrian Alexandru Neculcea.

60 min.; peste 3 ani

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală se face doar pe baza unei rezervări prealabile la tel: 021.315.23.77

Foto cu Muzicantii din Bremen – Teatrul Ţăndărică

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.