Nae Caranfil, la Profesioniştii. Sâmbătă, de la 22.00, la TVR 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/nae-caranfil-la-profesionistii-sambata-de-la-22-00-la-tvr-1/

Invitatul emisiunii Profesioniştii de sâmbăta, 28 octombrie (la TVR 1 şi TVR+ , de la ora 22.00) va fi un cineast iubit de marele public: Nae Caranfil.  

Un articol de Petre Ivan|25 octombrie 2017

Eugenia Voda

Eugenia Vodă a conceput interviul ca pe „un posibil film de Nae Caranfil”: alert, plin de farmec, niciodată plictisitor!

Nae Caranfil a absolvit în 1984 cursurile Institutului Naţional de Artă Teatrală şi Cinematografică şi a fost repartizat la Buftea ca asistent regie, lucru care nu i-a fost pe plac din prima clipă. A urmat teatrul, dar numai pentru a acumula mai multă experienţă, spre a-şi atinge scopul: acela de a face filme.

A debutat ca regizor şi scenarist în 1993 cu E pericoloso sporgersi, peliculă premiată la festivalurile de film de la Bratislava din acelaşi an şi Baule-1994, dar şi de către ACIN în 1993. Acestui moment de succes i-au urmat altele: Asfalt tango (1995), Dolce far niente (1999), Filantropica (cel mai cunoscut şi de succes film al său, lansat în 2001), Restul e tăcere (2008), Closer to the Moon (marele jaf din 1959 comis de 5 inşi asupra maşinii BNR, varianta Nae Caranfil), 6.9 pe scara Richter (noua sa comedie muzicală, lansată la final de 2016).

Dialogul Eugenia Vodă – Nae Caranfil este la TVR 1 şi online, pe TVR+, sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 22.00.

Foto: Nae Caranfil, Eugenia Vodă – tvr.ro

Citiţi şi:
12
/11
/13

Filmul Stalingrad 3D, primul lungmetraj rusesc produs cu tehnologia Imax 3D, a obţinut cele mai mari încasări înregistrate vreodată în Rusia în weekendul premierei, respectiv cele mai mari încasări din China reuşite de un film străin care nu a fost produs la Hollywood.

11
/11
/13

Regizorul Andrei Gruzsniczki și actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr. vor lua parte la proiecția în premieră mondială a filmului „Quod Erat Demonstrandum” azi, la Festivalul Internațional de Film de la Roma (8 – 17 noiembrie).

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.