Natalie Ester, în două spectacole, la începutul lunii octombrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/natalie-ester-in-doua-spectacole-la-inceputul-lunii-octombrie/

Teatrul Roşu/Music Club prezintă duminică, 5 octombrie, de la ora 20.00, comedia „Săriţi de pe Fix“, cu Dan Helciug şi Natalie Ester. Scenariul şi regia sunt semnate de Natalie Ester, actriţă a Teatrului Evreiesc de Stat din Capitală.

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2014

„Întotdeauna se cere o «scurtă prezentare» menită să atragă spectatorii. Cu cât e mai bine făcută, cu atât se presupune că lumea devine curioasă şi se înghesuie să-şi facă rezervări ca să vadă spectacolul. Şi dacă prezentarea e mai bună decât spectacolul, ce ne facem? Nu mai bine procedăm invers?

Antireclama zilei: Nu veniţi să ne vedeţi! Am lucrat fără nicio plăcere. E o porcărie pe care am scris-o la repezeală, se vrea comedie, dar probabil veţi plânge în hohote de mila noastră, a celor doi actori rataţi: Natalie Ester şi Dan Helciug (ăsta din urmă mai are şi pretenţii de cântăreţ).

Cei doi stau în scenă preţ de o oră şi trăiesc o poveste în care cu siguranţă vă veţi regăsi. Deci nu are rost să o vedeţi, că veţi sfârşi nervoşi când veţi înţelege că aţi lăsat viaţa să treacă pe lângă voi aşteptând bucurii şi realizări măreţe când de fapt, fericirea era sub nasul vostru“, scrie Natalie Ester.

INFO

Music club (Str. Bărăţiei, 31, Bucureşti, Sector 3)

Rezervări: 0723.196.376

Accesul în club se realizează cu o oră înainte de începerea reprezentaţiei.

Natalie Ester mai poate fi văzută şi joi, 9 octombrie, de la ora 19.00, la sala Muse a Teatrului de pe Lipscani, în spectacolul „Curriculum Vitae“. O actriţă renunţă la orice convenţie teatrală şi sparge în faţa spectatorilor toate măştile pe care le are asupra ei, lăsându-i să reacţioneze liber în faţa adevărului de multe ori comic, de multe ori dramatic. Când nu mai are nimic de adăugat, părăseşte sala, ţinându-l de mână, imaginar, pe Mircea Cărtărescu şi şoptind încrezătoare „Oricum, seara asta se mai repetă”.

Rezervări: 0734.000.236

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.