Nebun din dragoste – un spectacol cu Diana Cavallioti şi Mihai Călin
https://www.ziarulmetropolis.ro/nebun-din-dragoste-un-spectacol-cu-diana-cavallioti-si-mihai-calin/

Teatrul Naţional Bucureşti anunţă redeschiderea Sălii Atelier cu un nou spectacol, „Nebun din dragoste“, de Sam Shepard, în regia lui Claudiu Goga, a cărui premieră va avea loc duminică 3 noiembrie 2013, de la ora 20.00.

Un articol de Andrada Văsii|28 octombrie 2013

Teatrul Național București anunță redeschiderea Sălii Atelier cu un nou spectacol, Nebun din dragoste, de Sam Shepard, în regia lui Claudiu Goga, a cărui premieră va avea loc duminică 3 noiembrie 2013, de la ora 20.00.

Traducerea este semnată de Andrei Marinescu, iar coincidența face ca piesa să se fi jucat pentru prima dată în România tot pe această scenă, de la „Atelier”, atunci în limba engleză, în regia și interpretarea lui Adrian Pintea.

Piesa aparține unuia dintre cei mai cunoscuți dramaturgi contemporani, un artist revoltat și nonconformist, celebru nu numai în lumea teatrului, dar și în industria de film de la Hollywood, cu o activitate care s-a bucurat încă de la debut de un succes constant.

Numai ca dramaturg, de-a lungul a cinci decenii a scris peste 50 de piese. În regia lui Robert Altman i-a dat viață eroului său Eddie, din ecranizarea „Fool for love”, având-o ca parteneră pe Kim Basinger.

Un Nebun din dragoste iubeşte pe scena de la Sala Atelier

Nebun din dragoste este „o poveste despre iubiri vinovate și secrete tragice de familie, despre trecutul care se transformă într-un demon ce naște în protagoniști un puternic conflict interior care devine sursă a violenței și iraționalității pasiunilor și acțiunilor lor, spune regizorul actualei montări. Un spectacol provocator despre dragoste și demonii ei…”.

Nebun din dragoste

Mihai Călin şi Diana Cavallioti joacă în spectacolul „Nebun din dragoste“

O dramă bazată pe o suită de revelații amare, despre un cuplu imposibil și disperarea unor vieți al căror dramatism se potențează reciproc, în care îi veți reîntâlni pe Gavril Pătru, Mihai Călin, Ioan Andrei Ionescu și pentru prima dată într-un spectacol TNB, pe mai tânăra lor colegă, Diana Cavallioti. Decorurile au fost create de Ștefan Caragiu, costumele de Liliana Cenean, muzica de Valentin Luca.

Citiți și: Revizorul. Gogol a renăscut la TNB 

Prodigioasa carieră de dramaturg, scenarist, actor și regizor a lui Sam Shepard a fost răsplătită cu importante premii,  între care:  un Pulitzer, câteva premii Obie – două numai cu această piesă (în 1984), Medalia de Aur pentru Dramaturgie a Academiei Americane de Arte și Litere, multe altele.

Următoarea reprezentație va avea loc marți 5 noiembrie, de la ora 20.00.

Foto credit: Bogdan Spătaru, spectacolul Nebun din dragoste

 

 

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.