NexT Kids – ziua copiilor și a jocurilor la Festivalul NexT
https://www.ziarulmetropolis.ro/next-kids-ziua-copiilor-si-a-jocurilor-la-festivalul-next/

Pisica neagră, circul magic, un prinţ de sârmă şi un mic trompetist îndârjit îi vor încânta pe cei mici la cea de-a şasea ediţie NexT Kids, un program special dedicat copiilor cu vârste între 4 şi 12 ani, în cadrul Festivalul Internaţional de Film NexT (15 – 19 aprilie).

Un articol de Petre Ivan|6 aprilie 2015

Compus din două etape – proiecţia filmelor şi jocurile derivate din temele sau personajele acestora, NexT Kids se va desfăşura sâmbătă, 18 aprilie, începând cu ora 10.30 la Cinema Elvire Popesco și Institutul Francez.

Selecţia cuprinde șase scurtmetraje din Franța, Suedia, Mexic, Germania și Slovacia. Minoule Motanul, Literele cad, Trompetistul, La încolțit, Bucăți-bucățele și Mac povestesc cu inventivitate, tandrețe și umor despre aventură, adaptare, magie, despre şcoală, muzică și relația legendară dintre pisici și canari.

Câți arțiști (+zebră, elefant, purcică) încap într-o arenă mică? Cum poate un motan să ajungă actor? Sunetul este color? Ce spun ochii? Poți face din sârmă rochii? Un baobab dintr-un bob? Cad litere din text? – iată câteva întrebări cu tâlc care vor pune la încercare creativitatea micuților, pornind de subiectele filmelor NexT Kids.

Filmele NexT Kids:

Minoule Motanul / Minoule (Franța, 2014)

Minoule este o pisica ștrengară ce își petrece toată ziua pe pervazul ferestrei, sub acoperiș. Din depărtare, cântecul unui canar închis în colivia lui îi trezește apetitul.

Falling letters (Suedia, 2014)

Falling letters (Suedia, 2014)

Literele cad / Falling letters (Suedia, 2014)

Un film despre cum să faci lucrurile în felul propriu, într-un mod mai creativ. Animație desenată de mână pe pânză cu acuarele.

Trompetistul / The trumpeteer (Mexic, 2014)

Un trompetist inhibat de regulile stricte ale fanfarei îşi descoperă puterea creatoare și, prin exprimarea propriei individualități, îşi obţine libertatea.

La încolțit / Zeed sprouting (Mexic, 2014)

O fetiță dintr-un sătuc vrea să învețe experimentul de germinare al semințelor. Din păcate pentru ea, în momentul și locul în care trăim, nu există învățat adevărat.

Bucăți-bucățele / Bend don`t Break (Germania, 2015)

Un prinț făcut din sârmă îşi schimbă forma în funcţie de partenera sa în timpul unui dans. Trupul său se transformă și se deformează. În cele din urmă, se prăbușește din cauza influențelor interioare și exterioare.

Mac / Rosso Papavero (Slovacia, 2014)

A fost odată ca niciodată, într-o noapte înstelată, un băiețel cu capul plin de fantezii, care s-a trezit că e martorul unui spectacol de circ de vis.

Foto: NexT Kids – facebook.com/NexTFilmFestival

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.