Noapte bună, mamă! – o nouă premieră la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/noapte-buna-mama-o-noua-premiera-la-teatrul-mic/

Teatrul Mic prezintă în datele de 5, 13 şi 26 iunie 2021, ora 20:30, la Sala Studio – Gabroveni 57, primele reprezentaţii ale spectacolului „Noapte bună, mamă” de Marsha Norman.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2021

După spectacolul de succes „Ținutul din miezul verii” de Tracy Letts, regizorul Vlad Massaci construiește un nou tur de forță pentru actrițele Dana Dembinski-Medeleanu și Andreea Grămoșteanu, și invită totodată la o reflecție asupra sensului vieții și al morții.

„Noapte bună, mamă!”de Marsha Norman este un text apărut în programul „Teatrul pentru actori… și numai cu actori” al Teatrului Mic. Acesta este un program care își propune să se concentreze mai mult pe detaliile interpretării actoricești și mai puțin pe viziunea regizorală. Deci, lucrul cu actorul este ceea ce primează. Repetițiile la spectacol s-au desfășurat în bună parte pe Zoom, lucru care a și dus la ideea spectacolului, cum veți vedea.

„Noapte bună, mamă!” povestește despre relația dintre o fiică care își anunță mama că se va sinucide. Prilej cu care sunt spuse lucruri nespuse, aflate amănunte ascunse cu grijă, reglate conturi până acum nereglate. Sunt sigur că ne vom regăsi cu toții în personajele Marshei Norman! Închei invitând spectatorii la întâlnirea cu două minunate actrițe ale Teatrului Mic, Andreea Grămoșteanu și Dana Dembinski. Vlad Massaci

Piesa de teatru „Noapte bună, mamă!” scrisă de autoarea americană Marsha Norman a câștigat în anul 1983 premiul Pulitzer și a fost nominalizată pentru Premiile Tony, la categoria „Cea mai bună piesă”.

Biletele pot fi achiziționate direct de pe website-ul www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro, și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

NOAPTE BUNĂ, MAMĂ! de Marsha Norman

Traducerea: Alexa Băcanu
Regia artistică: Vlad Massaci
Scenografia: Ioana Pashca

Cu: Dana Dembinski-Medeleanu, Andreea Grămoșteanu

 

08
/10
/23

„Atunci când scriu, am acest sentiment foarte puternic și foarte clar, că ceea ce scriu este scris deja. Că există undeva acolo... Și că eu trebuie doar să-l pun pe hârtie, înainte să dispară”.

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.