Noaptea Albă a Galeriilor, în București și alte nouă orașe
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-alba-a-galeriilor-in-bucuresti-si-alte-noua-orase/

Mai multe evenimente dedicate artei contemporane vor fi organizate, în această noapte, cu ocazia celei de a zecea ediţii a Noapţii Albe a Galeriilor (NAG), în Bucureşti şi în alte nouă oraşe din ţară. Alături de Bucureşti, la NAG#10 participă Arad, Baia Mare, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara.

Un articol de Petre Ivan|30 septembrie 2016

La Noaptea Albă a Galeriilor vor fi  prezentate expoziții și evenimente dedicate artei contemporane în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere.

Una dintre expozițiile principale, „No Man’s Land”, realizată cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național și al Ministerului Culturii, va prezenta la Rezidența Scena9 din centrul Capitalei zece proiecte curatoriale având drept invitați curatori și artiști din orașele partenere NAG 2016.

La sediul ARCUB din Gabroveni, expoziția „Nag Retrospect: Memory Leaks”, deschisă de joi, propune o întoarcere în timp prin cercetarea primilor nouă ani de desfășurare a Nopții Albe a Galeriilor.

Noaptea Albă a Galeriilor a fost primul eveniment cultural nocturn din România după Noaptea Muzeelor și primul eveniment din țară care a atras atenția marelui public asupra artelor contemporane și a tinerilor artiști, reunind, printr-un program complex și dinamic, toate tipurile de manifestări artistice — pictură, desen, sculptură, grafică sau new media, fotografie, video, performance, muzică, dans, teatru, design etc.

Foto: Noaptea Albă a Galeriilor – noapteagaleriilor.ro

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

13
/10
/20

Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spațiul expozițional Arbor.art.room, perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o șansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei și alte lucrări care i-au încântat pe bucureșteni în această perioadă.

12
/10
/20

Maria Orosan-Telea condensează în spațiul Kunsthalle Bega Box sub numele Later Edit 13 evenimente cuprinse în programul „Draft” - un program curatorial despre proiecte artistice în stadiu de idee, parțial realizate sau replicabile la scară mai mare, desfășurat din 2018 în Biblioteca Pavilion din Timișoara.