Noaptea Muzeelor: Arii din spectacole de operetă, interpretate în Cimitirul Bellu
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-muzeelor-arii-din-spectacole-de-opereta-interpretate-in-cimitirul-bellu/

Artiştii Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian” vor interpreta în Cimitirul Bellu din Capitală, sâmbătă, momente din spectacole celebre de operetă şi musical, iar intrarea la evenimentul organizat pentru Noaptea Muzeelor va fi liberă.

Un articol de Petre Ivan|14 mai 2015

Concertul „Dolce Vita”, pus în scenă de artişti ai Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, va fi prezentat bucureştenilor în Cimitirul Bellu, sâmbătă, de la ora 21.00, când vor fi interpretate live cele mai frumoase momente din spectacole celebre de operetă şi musical, informează Primăria Capitalei.

În cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”, Irina Baianţ, Florin Budnaru, Ernest Fazekas, Adrian Nour şi Cătălin Petrescu, acompaniaţi de Orchestra şi Corul Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, vor interpreta arii din spectacolele de operetă „Contesa Maritza”, „Silvia” şi „Prinţesa Circului” de Emmerich Kalman, „Secretul lui Marco Polo” de Francis Lopez, „Liliacul” de Johan Strauss-fiul, precum şi melodii din musicalurile „Mizerabilii” de Claude Michel Schonberg, „Jesus Christ Superstar” de Steve Balsamo, „Notre Dame” de Riccardo Cocciante, „Apocalipsa iubirii” de Ernest Fazekas, dar şi din cea mai recentă premieră a Teatrului de Operetă, celebrul musical „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber.

În cadrul evenimentului, pianistul Ştefan Doniga va interpreta un fragment din unul dintre cele mai cunoscute concerte pentru pian şi orchestră compuse de W.A. Mozart.

Potrivit Primăriei Capitalei, fragmentele interpretate în cadrul evenimentului de la Cimitirul Bellu fac parte din spectacolul „Dolce Vita”, pus în scenă de Dragoş Galgoţiu, ce va avea premiera în luna iunie, la Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

De asemenea, de la ora 22.30, după spectacolul Teatrului de Operetă, bucureştenii vor putea să vizioneze filmul artistic „Întâlnire cu Joe Black”, ai cărui protagonişti sunt Anthony Hopkins şi Brad Pitt.

În faţa capelei din Cimitirul Bellu va fi amplasată o scenă şi un ecran, iar pe aleea principală vor fi puse scaune.

„Primăria Municipiului Bucureşti continuă seria evenimentelor unicat organizate în Cimitirul Bellu. Anul trecut, peste 20.000 de bucureşteni au vizitat muzeul, iar piesa de teatru «Viaţa de cimitir», regizată de Rodica Popescu Bitănescu, a fost foarte apreciată de public”, se arată în comunicatul municipalităţii.

Ajuns în 2015 la a 11-a ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi.

Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai – Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM). În această zi, numeroase muzee, în parteneriat cu alte instituţii de cultură, îşi deschid liber porţile, simultan, până târziu în noapte.

Anul trecut, în România, la Noaptea Muzeelor au participat peste 150 de instituţii muzeale şi organizaţii de cultură şi educaţie din aproximativ 50 de localităţi.

Foto: Noaptea Muzeelor – facebook

10
/02
/15

CineȘoc este noul eveniment marca ARCUB, care va transforma lunar sala de spectacole din Batiște 14 într-o sală de proiecție cinematografică. Astfel, programul urmărește să devină o alternativă la filmul de mall și, în același timp, o completare a ofertei existente deja în sălile independente din Centrul Bucureștiului.

10
/02
/15

Prima dintre cele trei statuete Oscar primite de Charlie Chaplin, evaluată la peste un milion de dolari, a fost furată luna trecută, în cadrul unei spargeri organizate la Paris. Trofeul câştigat de legendarul actor din perioada filmelor mute a fost furat din sediul Asociaţiei Chaplin, compania care protejează numele şi imaginea artistului.

08
/02
/15

O maşină Ferrari 250 SWB California, parte a colecţiei Baillon şi care i-a aparţinut pentru scurt timp actorului francez Alain Delon, a fost vândută pentru 14,2 milioane de euro, fiind vedeta unei licitaţii organizate de casa Artcurial în cadrul evenimentului Salon Rétromobile de la Paris.

08
/02
/15

Ovidiu-Iuliu Moldovan, Şerban Ionescu, Victor Rebengiuc. Mari actori ce recomandă filmele din Seria „Duminica filmului românesc”. Puteţi urmări „Dreptate în lanţuri” „Ion: blestemul pământului şi „Tandreţea lăcustelor”, duminică, 8 februarie, la TVR2.

07
/02
/15

Actriţa americană Natalie Portman, care locuieşte de curând la Paris, după căsătoria ei cu coregraful francez Benjamin Millepied, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Madame Figaro, că este pregătită să joace într-un film turnat în limba lui Molière

07
/02
/15

Lungmetrajul "Aferim", de Radu Jude, care va avea premiera mondială la Festivalul Internaţional de la Berlin, se numără printre cele nouă filme pe care prestigioasa revistă americană IndieWire le recomandă la evenimentul cinematografic din capitala Germaniei.

07
/02
/15

CRONICĂ DE FILM „Whiplash”, scris și regizat de americanul Damien Chazelle, este un film încrâncenat care susține ideea de act artistic ca simplă mecanicitate, folosind ca pretext narativ o relație maladivă între un toboșar de jazz ambițios și un profesor despotic.

06
/02
/15

Channing Tatum şi Mila Kunis formează pentru prima dată un cuplu pe marile ecrane în „Ascensiunea lui Jupiter”, o aventură SF de proporţii epice, realizată de Lana şi Andy Wachowski şi produsă de Warner Bros. Pictures. Filmul care are premiera în 3D şi IMAX 3D pe 6 februarie.

06
/02
/15

Capitala Germaniei a devenit centrul mondial al cinematografiei o dată cu Gala de Deschidere a celei de-a 65-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (5-15 februarie). Evenimentul a avut loc aseară la Berlinale Palast în prezența a peste 1500 de invitați. Gazdele serii au fost Dieter Kosslick, directorul Berlinalei, și Anke Engelke.

05
/02
/15

CRONICĂ DE FILM Câştigător în 2014 al Premiului Gopo pentru cel mai bun documentar, „Experimentul Bucureşti” este un experiment cinematografic despre un posibil experiment social imaginat pentru a atrage atenţia asupra unui experiment istoric dureros, Fenomenul Piteşti.

05
/02
/15

Șase proiecții pentru public și presa internațională vor aduce povestea procurorului Cristian Panait, cea care a inspirat scenariul filmului De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, peste hotare, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Evenimentul începe astăzi, 5 februarie, și se va încheia pe 15 februarie, cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu fiind inclus în secțiunea Panorama Special.