NOBEL 2016. Bob Dylan nu răspunde la sms…
https://www.ziarulmetropolis.ro/nobel-2016-bob-dylan-nu-raspunde-la-sms/

Academia Suedeză nu-l va mai contacta pe Bob Dylan, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, după mai multe încercări nereuşite, a declarat secretara permanentă a instituţiei, Sara Danius. Artistul american a primit în tăcere premiul care i-a fost acordat joia trecută. În aceeaşi seară, el a oferit un concert în Las Vegas, unde s-a mulţumit să cânte, fără a aborda acest subiect în faţa publicului.

Un articol de Petre Ivan|18 octombrie 2016

„Momentan nu facem nimic. Am sunat și am trimis e-mail-uri celui mai apropiat colaborator al său și am primit răspunsuri foarte amabile. Deocamdată este de ajuns”, a declarat Danius pentru postul public de radio SR.

Nu-mi fac deloc griji, am sentimentul că se va manifesta. – Sara Danius

Căștigătorii sunt invitați în fiecare an pe 10 decembrie la Stockholm pentru a-și primi premiul din mâinile regelui Suediei și a ține un discurs în cadrul unui banchet.

„Dacă nu va dori să vină, nu va veni. Va fi o sărbătoare mare oricum, iar distincția îi aparține”, a completat aceasta.

Pe numele său real Robert Allen Zimmerman, Bob Dylan este, la 75 de ani, unul dintre cele mai influenți cantautori din istoria muzicii.

Dylan este primul autor-compozitor care obține prestigiosul premiu, într-un context în care cercurile literare îi dădeau ca favoriți pe scriitori precum Salman Rushdie, Adonis sau Ngugi wa Thiong’o.

Foto: NOBEL 2016, Bob Dylan –

15
/11
/20

OAMENII MUZICII Romanticul ce a dat aripi expresivității pianului, Frédéric Chopin (1810-1849) a marcat ireversibil istoria  acestui instrument, fiind primul mare compozitor care i s-a dedicat exclusiv. Compozitor legendar, celebru ca pianist și în improvizație, a fost adorat în timpul vieții și a rămas fascinant și în posteritate.

31
/10
/20

Cei 15 ani ai Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo vor fi aniversați începând de sâmbătă, 31 octombrie, până pe 9 decembrie 2020, cu o serie de concerte transmise live din sălile de concerte din Brașov, Bușteni, Sibiu și București.

30
/10
/20

O celebrare excepţională în lumea artei – ca omagiu la Centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România: Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc. Iniţiată de soprana Mariana Nicolesco, manifestarea este un adevărat revelator al comorii de peste 10.000 de lieduri fondate pe vechiul cântec de dor, eternă expresie a sufletului românesc.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.