Noua stagiune a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti va fi deschisă de Caramitru şi Mălăele
https://www.ziarulmetropolis.ro/noua-stagiune-a-teatrului-national-i-l-caragiale-din-bucuresti-va-fi-deschisa-de-caramitru-si-malaele/

Actorii Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele vor readuce dialogul plin de umor pe Scena Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB) cu spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele”, care va marca debutul stagiunii 2012-2013.   Reluat luni, de la ora 20.00, pe Scena Mare a TNB, spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele”, un […]

Un articol de |19 septembrie 2012

Actorii Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele vor readuce dialogul plin de umor pe Scena Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB) cu spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele”, care va marca debutul stagiunii 2012-2013.

 

Reluat luni, de la ora 20.00, pe Scena Mare a TNB, spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele”, un dialog-acrobat glisând de la umor spre teme profunde, de la poezie, spre experienţe de teatru şi personale ale celor doi parteneri de discuţie, a fost revelaţia stagiunii trecute, apreciat deopotrivă de public şi critică, informează un comunicat. Este un spectacol de improvizaţie, pentru că, aşa cum spune Horaţiu Mălăele, „improvizaţia este starea de graţie a unui actor”.

Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele au urcat pe scenă pentru prima dată în această formulă în toamna anului trecut, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru de la Bucureşti. De atunci, la fiecare reprezentaţie, harul, forţa şi subtilitatea celor doi actori au reuşit să să ridice publicul în picioare – în reprize viguroase de un haz spumos – sau să-l oblige la reflecţie – în momente de profunzime dramatică. Spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele” s-a jucat cu casa închisă la fiecare reprezentaţie şi a fost reluat în ediţii speciale la insistenţele iubitorilor de teatru.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi actori, aprecierea este reciprocă. „Horaţiu Mălăele este cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani. O personalitate complexă ca actor, ca regizor de teatru şi ca regizor de film mai nou”, spune Ion Caramitru, director al TNB, explicând de ce şi-a dorit să-l apropie pe Mălăele de Teatrul Naţional din Bucureşti. „Marele artist Caramitru este alcătuit dintr-un material maleabil şi ductil, ce poate lua forma oricărui act artistic de interes public”, spune, la rândul său, Horaţiu Mălăele.

Biletele pentru spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele” se găsesc la casieria Teatrului Naţional din Bucureşti, la Sala Palatului, la Palatul Copiilor, în Unirea Shopping Center (parter), Librăriile Adevărul, Librăria Mihai Eminescu şi online, pe www.biletoo.ro, www.blt.ro şi pe www.bilete.ro sau în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro.

Sursa: Mediafax

25
/01
/23

CRONICĂ DE FILM Reacţiile la “Close” (2022) par să se fi împărţit în două: “heartbreaking” (cu versiunea românească “vai, cât am plâns”) şi, mult mai rar, “tearjerker”. O zic din capul locului: sunt din a doua categorie. Deşi am plecat setat să mă las emoţionat (nu am nici cea mai mică problemă să dau garda jos în sala de cinema), am ieşit iritat.

25
/01
/23

Încep înscrierile pentru #experiențaIdeoIdeis! Cel mai amplu proiect de educație prin artă dedicat adolescenților debutează astăzi în opt orașe din țară.

24
/01
/23

Luni, 30 ianuarie, de la ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea” din sediul de pe str. Matei Voievod, nr. 75-77, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători 73 ani de existență.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

21
/01
/23

Marele om de teatru, critic, eseist, profesor universitar de studii teatrale și una dintre vocile cele mai respectate și cunoscute ale teatrului românesc și european, George Banu, ne-a părăsit astăzi.

20
/01
/23

Ziarul Metropolis vă recomandă „Hacking Work“, primul podcast din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii, angajați și organizații, competență și performanță, climat și mentalități, creativitate și eficiență, colaborare și recompensă, oameni și nu resurse, leadership și nu leadershit.