Ce podcasturi mai ascultăm: „Hacking Work“ cu Doru Șupeală
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-podcasturi-mai-ascultam-hacking-work-cu-doru-supeala/

Ziarul Metropolis vă recomandă „Hacking Work“, primul podcast din România care vorbeşte clar, curajos şi cinstit despre piaţa muncii, angajaţi şi organizaţii, competenţă şi performanţă, climat şi mentalităţi, creativitate şi eficienţă, colaborare şi recompensă, oameni şi nu resurse, leadership şi nu leadershit.

Un articol de Dan Boicea|20 ianuarie 2023

Podcastul este realizat de Doru Șupeală, consultant de marketing, management și business, Managing Director al SPOR – Școala Pentru Oameni Responsabili, CEO al companiei Playmaker Consulting, lector al modulului de marketing din cadrul programului Executive MBA al Transilvania Executive Education și autorul cărților ”Employer Branding 100%” (2021) și ”Experiența face diferența” (2017).

Scopul nostru este să aducem informație proaspătă și să facem educație modernă, ca să reconstruim relațiile dintre angajați și angajatori sub forma unui parteneriat benefic ambelor părți, ca să mergem cât mai mulți la serviciu și cât mai puțini la scârbiciu.

Doru Șupeală

1. Cel mai ascultat episod al podcastului tău este…

Cel mai ascultat episod și cel la înregistrarea căruia am simțit și eu și invitatul că parcă am intrat în starea de Flow este cel realizat cu Raluca Anton. Era prima oară când ne-am întâlnit, iar la finalul înregistrării și Raluca și eu am mărturisit că am fost atât de fascinați de dialog, încât am uitat de cameramani, regizori și cât este ceasul. A fost minunat să descoperim cât de multe idei și inițiative avem în comun și cât de mult avem de muncit ca să construim un model de leadership conștient și sănătos în România.

2. Cea mai interesantă idee pe care ai auzit-o într-un episod al podcastului realizat de tine este…

Cred că am reușit să aduc în fiecare episod oameni excepționali, cu idei valoroase, informații consistente și povești care să ajute și să inspire. E foarte greu să aleg, că-mi sunt dragi toate, dar aleg ceva care cred că o să fascineze pe mulți din cei care o să asculte: avem acum posibilitatea să lucrăm cu creierul nostru, interactiv și asistați de tehnologie și oameni pricepuți, astfel încât să reparăm traume dar să și dezvoltăm capacități cognitive care să ne ajute să luăm decizii mai bune și să trecem mai ușor prin perioadele dificile. Cine vrea să afle mai multe să vadă episodul cu Costin Dămășaru, CEO al Veruvis, un om cu o poveste incredibilă, care a pornit de la propriile probleme și a ajuns acum să ajute sute de oameni să descopere super-puterea creierului lor.

3. Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul tău?

Petrecem jumătate din viață la muncă, iar noi credem că trebuie să fim fericiți la serviciu, să ne placă ce facem, să ne fie bine cu colegii, șefii și ceilalți oameni cu care interacționăm. Suntem convinși și avem și probe științifice în această direcție, că organizațiile în care oamenii sunt tratați ca parteneri, nu ca resurse sunt cele mai performante și mai profitabile din lume. Vrem să educăm angajatorii și angajații, pentru a construi o relație sănătoasă, benefică și profitabilă pentru ambele părți.

Credem enorm în puterea educației de a construi cariere, oameni, afaceri și societăți sănătoase și vrem să demonstrăm că modelele excepționale pe care le vedem la organizații de afară se pot adapta și implementa și la noi, dacă există bunăvoință, competență și bun simț. Găsim deja la noi exemple excelente de bune practici și oamenii care le-au reușit sunt deseori invitații mei în episoadele Hacking Work.

4. Ce alt podcast mai recomanzi și de ce?

Ascult cu mare bucurie și fascinație fiecare episod realizat de Andreea Roșca (Vast & Curious și Decoder), îi ador pe Vorbitorincii și pe Dragoș Pătraru cu Starea Nației, învăț enorm de la Paul Olteanu și echipa Mind Architect, sunt fascinat de vitalitatea, cultura și umorul lui Cătălin Oprișan, îmi plac mult și fac o treabă foarte bună Raluca Anton, Recorder, Cristina Chipurici, Florin Roșoga, Dragoș Stanca și Sergiu Biriș. Și, desigur, mă distrez copios cu înregistrările de la Morning Glory, Micutzu, Cristi Popesco, gașca lui Teo, băieții de la Epic Show și ceilalți grei ai scenei de comedie și stand up.

Care sunt cele mai dragi trei episoade pe care le-ai realizat?

Aici e imposibil să aleg, le-aș da oamenilor link de la playlistul primului sezon, unde avem 32 de episoade, să dea un shuffle și să descopere ei ce le este de folos. Apoi aș da link de la sezonul al doilea, în care deja avem zece episoade cred și unde avem deja pregătite alte vreo 8 cu oameni excepționali, de la care eu personal am învățat foarte mult. Dacă e să menționez niște nume, aș spune așa: Raluca Anton, Dragoș Pătraru, Florentin Iancu, Bogdan Bon Rădulescu, Andra Pintican, Corina Neagu , Andreia Mitrea, Silvia Fierăscu și Florin Drăgan.

Credem că trebuie să fim fericiți la serviciu

Linkuri unde poate fi ascultat podcastul

YouTube

Blogul și Newsletter pe Substack

Spotify

Apple Podcasts

RSS

Google Podcasts

Doru Șupeală a finalizat în 2019 un Executive MBA „with Distinction“ la Hull University Business School în Marea Britanie, are licență și master în marketing la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca și a absolvit în anii ’90 Facultatea de Filologie, secția Română-Franceză, la Universitatea Transilvania din Brașov.

Încheie acum un doctorat la Universitatea Babeș Bolyai cu o teză despre managementul creativității și inovației în industria de software (o cercetare derulată în 56 de companii, cu peste 1600 de respondenți).

A fost director de marketing, comunicare sau procurement în mai multe companii locale sau multinaționale, între care Selgros, IKEA, Betfair Romania, Onyx Beacon, Ramada Brașov sau InNuts Fund. Între 1993 și 2000 a fost jurnalist și manager de presă, radio și TV, pentru ProTV și grupul Mix Media Radio Brașov. În noiembrie 2022, echipa Hacking Work pe care o coordonează a primit Premiul pentru Podcast la Romanian PR Awards.

Ce este un podcast

Podcastul este o emisiune audio înregistrată, pe diverse teme, pe care o poți asculta pe mai multe platforme și cu diverse dispozitive: desktop, smartphone, tabletă, iPod.

Vedeți aici și alte recomandări de podcasturi românești.



20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.