Nu sunt faimos, dar sunt aromân va fi lansat în şapte locuri
https://www.ziarulmetropolis.ro/nu-sunt-faimos-dar-sunt-aroman-va-fi-lansat-in-sapte-locuri/

Pentru întreaga echipă de actori şi realizatori ai filmului Nu sunt faimos, dar sunt aromân, seara de joi, 24 octombrie, este una cu totul specială pentru că începând cu ora 19.30, va avea loc la CinemaPRO premiera din capitală a filmului.

Un articol de Andrada Văsii|21 octombrie 2013

Pentru întreaga echipă de actori și realizatori ai filmului Nu sunt faimos, dar sunt aromân, seara de joi, 24 octombrie, este una cu totul specială pentru că începând cu ora 19.30, va avea loc la CinemaPRO premiera din capitală a primului proiect cinematografic semnat de regizorul Toma Enache.

Cu ocazia lansării filmului în cinematografe, spectatorii vor avea ocazia de a achiziționa bilete la premierele de gală din țară, unde vor putea urmări filmul în prezența echipei Nu sunt faimos, dar sunt aromân.

Astfel, după premiera de gală din București, urmează două mult-așteptate evenimente la Constanța, vineri, 25 octombrie, când Nu sunt faimos, dar sunt aroman va putea fi urmărit de la ora 17.00 la Cityplex și cu începere de la ora 20.00, la Cinema City.

Premierele de la Constanța vor fi urmate de proiecția de gală de la Centrul Cultural Județean din Călărași, care va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, cu începere de la ora 17.00 și va fi precedată de un eveniment de lansare organizat în aceeași zi la Slobozia, de la ora 20.00, în prezența echipei de actori și realizatori ai filmului Nu sunt faimos, dar sunt aromân.

Nu sunt faimos, dar sunt aromân, un film pentru români şi aromâni

Weekendul de lansare ocazionează și două premiere în Tulcea, la Cityplex, unde filmul poate fi urmărit în cadrul spectacolelor de gală de la ora 17.00 și de la ora 20.00.

Nu sunt faimos, dar sunt aromân este „un proiect de suflet”, așa cum l-a numit regizorul și interpretul Toma Enache, care consideră ca a fost predestinat să realizeze acest film, la aproape 100 de ani distanță de la documentarele fraților Manakia, lungmetrajul adresându-se deopotrivă aromânilor din lumea întregă și românilor.

Nu sunt faimos

Afişul filmului Nu sunt faimos, dar sunt aromân

Primul film realizat în limba aromână, Nu sunt faimos, dar sunt aromân (Nu hiu faimos ama hiu armân) spune povestea romantică a lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său.

Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale adevărul şi femeia la care visează. Le va găsi? Şi, dacă da, cu ce preţ?

Distribuţia lungmetrajului îi aduce pe marile ecrane alături de Toma Enache pe: Linda Croitoru, Lică Gherghilescu Tanasoca, Teodora Calagiu Garofil, Rudy Rosenfeld, Camelia Şapera, Mara Panaitescu, Alina Mantu, Ana Donosa, Anca Manolescu, Take Florescu, Cristina Cabel, Sorin Saguna și Geo Dinescu.

Foto credit: MediaPro Pictures, filmul Nu sunt faimos dar sunt aromân

15
/03
/17

Judith State este Sandra din filmul „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, fapt care îi aduce o nominalizare la Premiile Gopo pentru „Cea mai bună actriță într-un rol secundar”. Însă Judith State nu este actriță, ea vine din zona dansului. Cum se împacă, așadar, filmul și dansul contemporan?

15
/03
/17

Cea de-a XI-a ediție a Premiilor Gopo, eveniment care răsplătește anual performanța în cinematografia românească, va avea loc marți, 21 martie 2017, în Sala Mare a Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București.

15
/03
/17

În colaborare cu partenerul său pe termen lung, celebra secțiune a Festivalului de Film de la Cannes, Quinzaine des Réalisateurs, BIEFF 2017 aduce în România cel mai recent lungmetraj al legendarului Alejandro Jodorowsky, una din figurile emblematice ale cinema-ului de avangardă, renumit pentru provocatoarele sale capodopere suprarealiste din anii ‘70 („Santa Sangre”, „El Topo”, „The Holy Mountain”).

14
/03
/17

O știm și o îndrăgim din “Saltimbancii (1981) – adaptarea nuvelei lui Cezar Petrescu "Fram, ursul polar" -, din „Iarna Bobocilor” (1977), din „Pruncul, Petrolul şi Ardelenii” (1981), din „Faleze de nisip” (1983) și din multe alte filme. Anul trecut, la două decenii de la retragerea din viața publică, actrița a primit premiul de excelenţă la cea de-a 15-a ediţie a TIFF. Carmen Galin împlinește, astăzi, 71 de ani!

13
/03
/17

Nominalizat la Premiile Gopo din acest an, la categoria „Cel mai bun actor într-un rol principal”, pentru rolul Hogaș din „Câini”, actorul Gheorghe Visu spune că cel mai mult în filmul lui Bogdan Mirică i-a plăcut să tragă cu pistolul, la final.

13
/03
/17

Unul dintre cele mai emoționante filme ale anului, I, Daniel Blake (2016), cel mai recent film al regizorului Ken Loach și câștigătorul Palme d’Or, Cannes 2016, a intrat weekend-ul acesta pe ecranele din România, distribuit de Independența Film. Asociația ActiveWatch a susținut campania de promovare a filmului în România, moderând o dezbatere pe tema birocrației din serviciile de asistență socială din România și barierelor în calea accesului la aceste servicii pentru unele grupuri dezavantajate.

12
/03
/17

Scris înainte de 1989, filmat în 1990 şi apărut în 1991, "A unsprezecea poruncă", doar inspirat din cartea "Patimile după Piteşti" a lui Paul Goma, este o prezenţă bizară în filmografia lui Mircea Daneliuc. Filmul este disponibil gratuit pe platforma Cinepub.

10
/03
/17

CRONICĂ DE FILM O binevenită gură de aer proaspăt în cinematografia de limbă română aduce tânăra regizoare Alexandra Balteanu, născută în România, dar stabilită în Germania. Prezentat la San Sebastian, promiţătorul său debut, „Vânătoare”, le are în distribuţie pe Corina Moise, Iulia Lumânare şi Iulia Ciochină, în roluri de prostituate.

10
/03
/17

Competiția Internațională BIEFF 2017 invită publicul la introspecție și dezbatere asupra unor dimensiuni profunde ale naturii umane, în cele două programe tematice Searching for Transcendence: Spirituality in the Digital Age și Cutting the Cord: Family Love and Its Discontents.

10
/03
/17

Timp de aproape o jumătate de secol, Jean-Marie Straub şi Danièle Huillet au realizat câteva zeci de filme, cu o cadență de un film pe an, o mare parte adaptări inspirate de arta europeană, abordând teme din literatură, muzică, pictură.

09
/03
/17

Cum ar trebui să li se predea religia copiilor și adolescenților? Cât de necesară este educația sexuală în școli? Și ce efecte poate avea implicarea Bisericii în cele mai adânci straturi ale societății? Sunt câteva dintre temele – extrem de actuale și în România - puse în discuție de filmul „(M)ucenicul”/ „The Student”, în regia lui Kirill Serebrennikov, care ajunge pe marile ecrane din România din 31 martie, distribuit de Transilvania Film.

08
/03
/17

CRONICĂ DE FILM Câştigător al Premiului Oscar pentru cel mai bun film, „Moonlight”/„În lumina lunii”, regizat de americanul Barry Jenkins, este o dramă impresionistă care încearcă să mizeze pe un anume intimism, în detrimentul unei eventuale cronici sociale. Însă nu se eliberează de unele şabloane.

08
/03
/17

Ana a teminat recent filmările la primul ei lungmetraj american, „Induced Effect”, în care l-a avut ca partener pe Eric Roberts și a început repetițiile la „Upstart”, un show TV despre realizarea unui Start-Up YouTube Channel. Între filmări, a finalizat un pictorial care celebrează actrițe îndrăgite de publicul român.

06
/03
/17

Ion Dichiseanu, unul dintre cei mai iubiți actori români, va primi „Premiul pentru Întreaga Carieră” în cadrul celei de-a XI-a ediții a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc luna aceasta, pe 21 martie 2017, la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București.

05
/03
/17

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, „Australia” (2009), în regia lui Claudiu Mitcu, este un documentar de o oră despre participarea echipei românești a oamenilor străzii la Campionatul Mondial de fotbal pentru persoanele fără adăpost, la Melbourne.