„O lună în Thailanda” în regia lui Paul Negoescu are premiera în România pe 16 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-luna-in-thailanda-in-regia-lui-paul-negoescu-are-premiera-in-romania-pe-16-noiembrie/

Filmul „O lună în Thailanda”, debutul în lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, va avea premiera pe ecranele din România pe 16 noiembrie. Pelicula va fi prezentată într-o avanpremieră pentru presă marţi, 13 noiembrie, după vizionare, regizorul filmului, Paul Negoescu, producătorul Ada Solomon şi actorii Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu şi […]

Un articol de Andrada Văsii|9 noiembrie 2012

Filmul „O lună în Thailanda”, debutul în lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, va avea premiera pe ecranele din România pe 16 noiembrie.

Pelicula va fi prezentată într-o avanpremieră pentru presă marţi, 13 noiembrie, după vizionare, regizorul filmului, Paul Negoescu, producătorul Ada Solomon şi actorii Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu şi Victoria Răileanu urmând să participe la o conferinţă de presă.

„O lună în Thailanda” spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu), care, în noaptea Anului nou, descoperă că nu e mulţumit de viaţa lui sentimentală şi decide să se despartă de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). El porneşte într-o călătorie prin cluburile şi petrecerile bucureştene în căutarea fostei iubite (Sînziana Nicola).

„O lună în Thailanda participă în perioada 2-11 noiembriela Festivalul Internaţional de Film de la Salonic şi în perioada 2-10 noiembrie la Festivalul Filmului European de la Sevilla, în competiţiile oficiale alături de nume cunoscute din cinematografia internaţională, precum câştigătorul de la Cannes de anul acesta, pelicula „Reality” a regizorului italian Matteo Garrone, şi filmul premiat cu Ursul de Argint la Berlinale 2012, lungmetrajul „Sister”, al Ursulei Meier.

Paul Negoescu a mai participat anul acesta cu debutul său – „O lună în Thailanda” – la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur, în Competiţia „Emile Cantillon”, la Festivalul de Film de la Zurich în competiţia oficială şi la Festivalul Noului Cinema de la Montreal, în selecţia internaţională.

Regizorul a realizat şi scurtmetrajele „Orizont”, „Târziu”, „Renovare” şi „Derby”, care au fost selecţionate la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, în secţiunea Semaine de la Critique, Festivalul Internaţional de la Berlin în 2008, 2009 şi 2010 iar ultimele două au fost nominalizate pentru Premiile Academiei Europene de Film.

Paul Negoescu este asistent universitar la UNATC – catedra Regie film, director artistic al Festivalului Timishort şi câştigător a numeroase premii internaţionale.

 

Sursa: Agerpres

31
/10
/15

„Scriem pentru a împărtăşi cu ceilalţi dacă ne-a plăcut un film. Scriem pentru a încerca să înţelegem filmul. Trebuie să căutăm adevărul obiectiv al filmului. Criticul este cel care încearcă să se înşele mai rar decât ceilalţi. Meseria de critic este una solitară” – criticul de film Pascal Mérigeau.

31
/10
/15

În acest weekend, Paramount Channel oferă recompense speciale fanilor genului horror. Sâmbătă și duminică, telespectatorii români vor intra în atmosfera specifică de Halloween cu ajutorul filmelor The Haunting (31 Octombrie, 23:00), Friday, the 13th IV (1 Noiembrie, 1:10), Friday the 13th VII (1 Noiembrie, 03:00), Case 39 (1 Noiembrie, 23:00), The Ring (2 Noiembrie, 01:10), Friday the 13th VIII (2 Noiembrie, 03:20).

30
/10
/15

CRONICĂ DE FILM E greu de spus care au fost intenţiile reale ale lui Jacques Audiard cu „Dheepan” (2015), un film minor în cariera sa, dar care i-a adus totuşi un Palme d’or (fără strălucire şi glorie) la Festivalul de la Cannes.

30
/10
/15

În perioada 6-8 noiembrie, la Cinemateca Union, va avea loc prima ediție a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), un eveniment dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi din întreaga lume. Festivalul va propune publicului familiarizarea cu diversitatea formelor de dans și a abordărilor cinematografice contemporane.

30
/10
/15

UNATC „I.L.Caragiale“ anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a III-a ediție a Audiției Naționale – festival dedicat tinerilor actori și studenților din ultimul an de studiu, specializarea Arta Actorului, de la toate universtățile din țară, de stat și private. Desfășurat sub formă de competiție, festivalul este o ocazie importantă de afirmare la început de carieră artistică în teatru și film, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.

30
/10
/15

„Prima călătorie aleasă de mine nu poate fi decât drumul spre mare. Spre Marea Neagră. Bucureşti – Constanţa – Mangalia. Un drum făcut de atâtea ori, cu drag şi emoţie, un drum încărcat de amintirea părinţilor mei, a concediilor făcute cu ei. Amintire a întâmplărilor din vacanţe, a întâmplărilor din tren, a oamenilor întâlniţi, a observaţiilor de tot felul” – Marina Constantinescu. Îndrăgita realizatoare tv porneşte călătoria spre mare sâmbătă, 31 octombrie, în cel de-al treilea episod al seriei Gări de poveste. Ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

30
/10
/15

Unul dintre cei mai importaní regizori români de teatru a împlinit, astăzi, 61 de ani. Născut la 30 octombrie 1954, la Cluj-Napoca, Măniuțiu a absolvit, în 1978, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ''I.L. Caragiale'' din București, specializarea regie de teatru, la clasa Cătălinei Buzoianu.

30
/10
/15

Unul dintre simbolurile teatrului și cinematografiei românești, actrița Maia Morgenstern va fi invitată la următoarea ediție Round Table București, marți, 3 noiembrie 2015, de la ora 19:00, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică (Str. Știrbei Vodă nr. 33).

29
/10
/15

Începând de vineri (30 octombrie 2015) filmul care a câştigat anu acesta premiul Palme d’Or, la Cannes, poate fi văzut în cinematografele din România. Jacques Audiard, regizorul lui Dheepan, este unul dintre cei mai aclamați cineaști ai momentului. Notorietatea internațională a venit odată cu filmul Un profet, câștigător al Marelui Premiu la Cannes 2009.

29
/10
/15

Cum mergi spre Teatrul Naţional “I.L.Caragiale”, Sala Media, în foaier, aripa Intercontinental, în partea stângă, pe doi pereţi faţă în faţă, nişte poze vechi, alb negru, se privesc faţă în faţă. Privirea îţi pică pe peretele din faţă, unde apare figura marelui actor Amza Pellea din filmul “Mihai Viteazu”, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Urmează poze de pe platoul de filmare la “Dacii”, din alte filme din studenţie, din teatru şi din nelipsitul „Nea Mărin”.

29
/10
/15

Astăzi, scriitorul bucureștean Radu Cosașu împlinește optzeci și cinci de ani. Am ales – fără știrea autorului - optzeci și cinci de fragmente din cărțile sale. Am colindat prin miile de pagini cosașiene pentru aceste cuvinte. Bucurați-vă de ele. Astăzi, scriitorul bucureștean Radu Cosașu împlinește optzeci și cinci de ani.

28
/10
/15

Într-o zi de 29 octombrie (1930) se năştea, la Bacău, intr-o familie din mica burghezie evreiască, scriitorul Radu Cosasu (Oscar Rohrlich), unul dintre cei mai apreciati scriitori români contemporani. Tot pe 29 octombrie avea loc premiera operei "Don Giovanni" , de Mozart, la Teatru Național din Praga, zi în care, în Olmsted County, Minnesota, venea pe lume actriţa americană Winona Ryder.