O nouă colaborare între Mads Mikkelsen și Thomas Vinterberg: „Another Round”
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-colaborare-intre-mads-mikkelsen-si-thomas-vinterberg-another-round/

„Another Round”, cel mai recent film în regia lui Thomas Vinterberg, a fost selectat la cea de 73-a ediţie a Festivalului Internaţinal de Film Cannes. Filmul va rula în cinematografele din România la finalul acestui an.

Un articol de Liliana Matei|8 iunie 2020

Înainte de premiera sa mondială, ”Another Round” a fost achiziționat de distribuitori din toată lumea, inclusiv Franța, Marea Britanie, Irlanda, Canada, Germania, Austria, Coreea de Sud, Turcia, Benelux, Portugalia, Elveția, Ungaria, Grecia, Polonia, Cehia. În România, filmul va fi distribuit de Bad Unicorn.

Cu această nouă și mult – așteptată dramă modernă, Vinterberg reunește o mare parte a echipei ”The Hunt” (2012), filmul care a cucerit publicul și a fost nominalizat la Globurile de Aur, Oscar și Palme d’Or. Reuniunea lui Vinterberg îi include pe co-scenaristul nominalizat la Oscar Tobias Lindholm iar actorii renumiți internațional Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen și Lars Ranthe joacă rolurile principale alături de Magnus Millang, care a mai putut fi văzut în dramele lui Vinterberg ”The Commune” (2016) și ”The Command” (2018).

”Another Round” pornește de la teoria conform căreia ne naștem cu o cantitate mică de alcool în sânge și că o ușoară stare de ebrietate ne deschide mintea spre lumea din jurul nostru, reducându-ne problemele și sporind creativitatea. Încurajați de această teorie, Martin și trei din prietenii lui, toți profesori plictisiți, pornesc într-un experiment în care să păstreze un nivel constant de beție pe durata întregii zile. Dacă Churchill a câștigat al Doilea Război Mondial înconjurat de aburii alcoolului, cine știe ce pot face câteva picături pentru ei și pentru elevii lor?

Rezultatele inițiale sunt pozitive și micul proiect al profesorilor se transformă într-un real studiu academic. Atât clasele de elevi cât și rezultatele lor continua să se schimbe în bine iar grupul simte din nou că trăiește. Pe măsură ce paharele sunt date peste cap, unii dintre participanți văd și mai multe îmbunătățiri iar alții o iau razna. Devine din ce în ce mai clar că alcoolul se poate să fi alimentat rezultate mari în istoria mondială, dar și acțiunile curajoase au consecințe.

Vinterberg este renumit pentru portofoliul său de drame covârșitoare, printre care ”The Celebration” (1998), care a câștigat Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes și a fost nominalizată la Palme d’Or și la Globurile de Aur, ”The Hunt” (2012) și ”The Commune” (2016), câștigătorul Ursului de Argint.

”Another Round” are o distribuție de top, care îl include pe Mads Mikkelsen, câștigătorul premiului pentru Cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Cannes din 2012 pentru rolul său din ”The Hunt”. Mads Mikkelsen este deja renumit pe plan internațional și a jucat într-o serie de blockbustere ca ”Rogue One: A Star Wars Story” (2016), ”Doctor Strange” (2016) și ”Casino Royale” (2006). În 2011 a primit distincția ”Realizări europene în cinematografia mondială”, premiul onorific al Academiei Europene de Film.

Alături de Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen (”The Wave”, ”The Hunt”), Magnus Millang (”The Commune”) și Lars Ranthe (câștigătorul Emmy pentru ”Ride Upon the Storm”, The Hunt”),

distribuția le mai include pe Maria Bonnevie (”A Second Chance”; ”Reconstruction”), Helene Reingaard Neumann (”The Commune”) și Susse Wold (”The Hunt”).

Filmele Bad Unicorn sunt disponibile pe platforma vimeo.

În curând, Bad Unicorn va mai lansa în cinematografele din România filmele Corpus Christi, regia: Jan Komasa (nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film international, 10 premii la Polish Film Awards) și Babyteeth, regia: Shannon Murphy (Best Young Actor la Veneția 2019 și Cel mai bun film Internațional la Zurich Film Festival).

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

18
/12
/23

Pe 21 ianuarie 2024, la Sala Palatului, va avea loc un nou şi captivant show DISNEY : FROZEN – 10 ani.  Spectacolul face parte din turneul prin care Disney celebrează la nivel mondial 10 ani de la lansarea personajului fenomen ce a revoluționat lumea filmelor de animație.

15
/12
/23

OPINIE Ne-am obişnuit să ne plângem. Lumea nu prea mai merge la cinema, şi cu atât mai puţin la filmele de artă. Nu mai avem săli pentru cinematografia non-mainstream. Presa generalistă a renunţat la jurnalismul de cinema. 

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.