O nouă librarie Cărtureşti, în Centrul Vechi
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-librarie-carturesti-in-centrul-vechi/

Noua librărie Cărtureşti, situată în Centrul Vechi al Capitalei, într-o clădire monument, va fi inaugurată, astăzi, 12 februarie, de la ora 10:00.

Un articol de Petre Ivan|12 februarie 2015

Amplasată într-o clădire-monument din centrul istoric al Bucureștiului, clădire redeschisă după un sfert de secol, librăria Cărturești Carusel se desfășoară pe șase niveluri însumând 1000mp.

Prima călătorie în „Caruselul luminii” – cum a fost supranumit spaţiul noii librării – va fi marcată de la ora 20:00 de un concert Silent Strike și de proiecții video create de Dan Basu, informează compania printr-un comunicat de presă.librarie

Cărturești Carusel este un experiment de locuire culturală a centrului vechi, oferind un spațiu pentru lectură, socializare și explorare artistică a inimii orașului. Cu un bistro la ultimul etaj, un spaţiu multimedia la subsol și o galerie dedicată artei contemporane la primul etaj, librăria se pregătește să spună o nouă poveste pe o stradă cu o vibrantă tradiție comercială.

Edificiul de secol XIX a intrat în posesia celebrei familii de bancheri Chrissoveloni în 1903, iar în perioada comunistă a fost confiscat și transformat în magazinul Familia.

După 1990, imobilul a fost recuperat și reabilitat de proprietarul actual, dl. Jean Chrissoveloni, iar acum prinde viață printr-o amenajare inovatoare, dar atentă la substanța istorică, semnată de biroul de arhitectură Square One.

carusel

Foto: librarie, Cărturești Carusel – facebook

19
/08
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă propune o modalitate inedită de petrecere a sfârșitului de săptămână și vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului Biblioteca de weekend, duminică, 22 august 2021, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, strada Tache Ionescu nr. 4.

15
/08
/21

A fost odată ca niciodată un pod. Undeva, pe continentul nostru zbuciumat, unde oamenii ar fi trăit nezbuciumați, dacă i-ar fi lăsat sufletele lor de oameni.

01
/08
/21

Cafenelele din Paris, Tirana și Moscova, ca niște simboluri ale orașelor, surprinse de scriitorul albanez Ismail Kadare, în fascinantul volum de memorii „Dimineți la Café Rostand” (Humanitas Fiction, 2021, traducere din albaneză și note de Marius Dobrescu).

19
/07
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.