O nouă micro-stagiune StArtAct, la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-micro-stagiune-startact-la-arcub/

ARCUB găzduieşte cea de-a doua Micro-stagiune StArtAct la Sala Mare în datele de 4, 5, 6, 17 şi 18 septembrie: şase spectacole, şase viziuni, şase dramaturgi europeni, şase ocazii de a vedea (sau poate revedea) tinerii artişti în acţiune. Intrarea la spectacole este liberă, cu rezervare, în limita locurilor disponibile.

Un articol de Petre Ivan|4 septembrie 2018

Proiectul StArtAct a apărut ca iniţiativă menită să promoveze echipele de proaspeţi creatori de teatru, absolvenţi ai UNATC, promoţia 2018 – regizori, scenografi şi actori, uniţi de crezul comun că teatrul, ca orice artă autentică, se reinventează cu fiecare nouă generaţie – şi este cea mai nouă mişcare de teatru tânăr care reuneşte spectacolele absolvenţilor de Regie – licenţă şi master.

Primele reprezentaţii în faţa spectatorilor au dovedit că echipa StArtAct are ceva de prezentat şi de transmis publicului bucureştean, care rezonează cu temele actuale şi incitante pe care absolvenţii promoţiei 2018 le-au dezvoltat, cu entuziasmul, credinţa şi dăruirea începutului de drum, în abordări inedite asupra lumii contemporane, asupra problemelor şi întrebărilor care macină societatea din zilele noastre.

Programul Micro-stagiunii StArtAct la ARCUB:

Aniversarea, de Jeroen van den Berg, regia Alexandru Andrei – 4 septembrie 2018, ora 20.00

Absinth, de Magda Fertacz, regia Ilinca Prisăcariu – 5 septembrie 2018, ora 20.00

Lecţia, de Eugène Ionesco, regia Diana Tănase – 6 septembrie 2018, ora 16.00

Respectfully yours… / …cu respect, după Jean-Paul Sartre, regia A. Hartmann – 6 septembrie 2018, ora 21.00

Îngrijitorul, de Harold Pinter, regia Alexandru P. Rusu – 17 septembrie 2018, ora 21.00

Caii la fereastră, de Matei Vişniec, regia Ester Mitrofan – 18 septembrie 2018, ora 21.00

Intrarea la spectacole este liberă, cu rezervare, în limita locurilor disponibile. Rezervări: Telefon (sms) 0732605510

Foto: StArtAct, Caii la fereastră – facebook

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.