O nouă micro-stagiune StArtAct, la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-micro-stagiune-startact-la-arcub/

ARCUB găzduieşte cea de-a doua Micro-stagiune StArtAct la Sala Mare în datele de 4, 5, 6, 17 şi 18 septembrie: şase spectacole, şase viziuni, şase dramaturgi europeni, şase ocazii de a vedea (sau poate revedea) tinerii artişti în acţiune. Intrarea la spectacole este liberă, cu rezervare, în limita locurilor disponibile.

Un articol de Petre Ivan|4 septembrie 2018

Proiectul StArtAct a apărut ca iniţiativă menită să promoveze echipele de proaspeţi creatori de teatru, absolvenţi ai UNATC, promoţia 2018 – regizori, scenografi şi actori, uniţi de crezul comun că teatrul, ca orice artă autentică, se reinventează cu fiecare nouă generaţie – şi este cea mai nouă mişcare de teatru tânăr care reuneşte spectacolele absolvenţilor de Regie – licenţă şi master.

Primele reprezentaţii în faţa spectatorilor au dovedit că echipa StArtAct are ceva de prezentat şi de transmis publicului bucureştean, care rezonează cu temele actuale şi incitante pe care absolvenţii promoţiei 2018 le-au dezvoltat, cu entuziasmul, credinţa şi dăruirea începutului de drum, în abordări inedite asupra lumii contemporane, asupra problemelor şi întrebărilor care macină societatea din zilele noastre.

Programul Micro-stagiunii StArtAct la ARCUB:

Aniversarea, de Jeroen van den Berg, regia Alexandru Andrei – 4 septembrie 2018, ora 20.00

Absinth, de Magda Fertacz, regia Ilinca Prisăcariu – 5 septembrie 2018, ora 20.00

Lecţia, de Eugène Ionesco, regia Diana Tănase – 6 septembrie 2018, ora 16.00

Respectfully yours… / …cu respect, după Jean-Paul Sartre, regia A. Hartmann – 6 septembrie 2018, ora 21.00

Îngrijitorul, de Harold Pinter, regia Alexandru P. Rusu – 17 septembrie 2018, ora 21.00

Caii la fereastră, de Matei Vişniec, regia Ester Mitrofan – 18 septembrie 2018, ora 21.00

Intrarea la spectacole este liberă, cu rezervare, în limita locurilor disponibile. Rezervări: Telefon (sms) 0732605510

Foto: StArtAct, Caii la fereastră – facebook

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.