Ofelia Popii, în premieră în spectacolul „Lecţia”
https://www.ziarulmetropolis.ro/ofelia-popii-in-premiera-in-spectacolul-lectia/

Spectacolul „Lecţia” de miercuri, 11 martie, ora 19:00 vine cu o surpriză: Ofelia Popii joacă în premieră rolul Elevei pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu. „Lecţia” va fi predată de Constantin Chiriac, care interpretează rolul Profesorului.

Un articol de Petre Ivan|11 martie 2015

Ofelia Popii, în premieră în „Lecţia” / Regizorul Mihai Măniuţiu montează „Lecţia” lui Eugène Ionesco, un spectacol ce vorbeşte despre manipulare, seducţie, orori, robotizare, dar şi despre progres şi evoluţia civilizaţiei.

Pentru mine Lecția este o capodoperă absolută, cea mai frumoasă, cea mai bogată, cea mai cumplită piesă despre dictatură, despre posibilitatea distrugerii de către o putere, indiferent ce ar reprezenta ea, fie că e una socială, politică sau familială. – Mihai Măniuţiu.

LECŢIA de Eugène IONESCO / INFO

miercuri, 11 martie 2015, de la ora 19:00

la sala Teatrului Naţional Radu Stanca SibiuOfelia Popii

REGIA: Mihai Măniuţiu;

TRADUCEREA: Vlad Russo și Vlad Zografi;

DRAMATURGIA: Anca Măniuțiu;

DECOR: Adrian Damian;

COSTUME: Irina Moscu;

COREGRAFIA: Andrea Gavriliu;

MUZICA: Şerban Ursachi;

ASISTENȚĂ REGIE: Tudor Lucanu;

DISTRIBUŢIA: Constantin Chiriac, Ofelia Popii, Mariana Mihu, Veronica Arizancu, Emöke Boldizsár, Ioana Cosma, Serenela Mureșan, Veronica Popescu, Maria Soilică, Cristina Stoleriu, Alexandra Șerban, Codruța Vasiu

durata aproximativă: 1h20min

preţ bilete: 20 lei; 15 lei

Foto: Lecţia, Ofelia Popii – Sebastian Marcovici

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.