Ofelia Popii joacă pe scena teatrelor de la Iaşi, Arad, Deva şi Călăraşi
https://www.ziarulmetropolis.ro/ofelia-popii-joaca-pe-scena-teatrelor-de-la-iasi-arad-deva-si-calarasi/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă spectacolul „Felii” de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii, în turneu la Iaşi, Arad, Deva şi Călăraşi.

Un articol de Andrada Văsii|8 octombrie 2013

Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu prezintă spectacolul „Felii” de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii, în turneu la Iaşi, Arad, Deva şi Călăraşi.

„Felii”, cu Ofelia Popii,  a avut premiera pe data de 2 octombrie 2010 şi are la bază un scenariu emoţionant scris de Lia Bugnar.

Actriţa interpretează cameleonic rolurile a şapte personaje, şapte femei al căror destin se schimbă odată cu moartea unui bărbat.

Producţia se bucură, de asemenea, de o versiune radiofonică, în regia lui Gavriil Pinte, prezentată în premieră la Teatrul Naţional Radiofonic, în cadrul proiectului „Dramaturgi români contemporani”. Mai mult decât atât, acest spectacol i-a adus Ofeliei Popii premiul UNITER pentru „cea mai bună actriţă într-un rol principal”.

Un tur de forţă pentru Ofelia Popii

Producţia Teatrului Naţional din Sibiu a mai fost prezentată în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (2011), Festivalului Dramaturgiei Româneşti Timişoara (2011) şi în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „Zile şi Nopţi” de la Brăila (2011).

Ofelia Popii

Ofelia Popii, într-o scenă din spectacolul „Felii“

Prima reprezentaţie din turneu va avea loc miercuri, 9 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului „Luceafărul” din Iaşi, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr.

Citiţi şi: GALA HOP 2013 „Tom Hanks“ o place pe Lia Bugnar, iar „Elvis“ e fanul lui Purcărete

Ofelia Popii va susţine al doilea spectacol la Arad, în cadrul celei de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad. Evenimentul cultural a ajuns deja o tradiţie în Arad şi face parte din stagiunea aniversară „Reper 65”, sub deviza „REPER FEST – Naţional. European. Multicultural”.

Producţia Teatrului Naţional din Sibiu va fi prezentată publicului arădean luni, 14 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului „Ioan Slavici”.

 Info:

„Felii” va fi prezentat, de asemenea, pe scena Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 19.00.

Ultima reprezentaţie din cadrul acestui turneu va avea loc vineri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, la Călăraşi, în cadrul Stagiunii de Toamnă a Centrului Judeţean pentru Cultură „Barbu Ştirbei”.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriţi-ne şi pe Facebook!

Foto credit: Teatrul Național Radu Stanca, imagine din spectacolul „Felii“, cu Ofelia Popii

09
/12
/15

Spectacolul „Visul unei nopţi de vară”, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză, se va juca la Teatrul Metropolis pe 10 decembrie, la ora 19.00. O montare despre care regizorul spunea că, în această nouă variantă de scenă, „este spectacolul unei alte lumi, o lume a secolului nostru”, „Visul unei nopţi de vară” reinterpretează textul lui Shakespeare eliberându-l de clişeele cunoscute.

09
/12
/15

Unul dintre cei mai proeminenți artişti ai prestigioasei ECM Records se întoarce în România în mai 2016, cu un nou album, “Souvenance”. Maestru al unei acustici unice, numit de critici “clasic subversiv”, Anouar Brahem e întotdeauna contemporan, în ciuda faptului că performează la un instrument tradiţional vechi de secole: oud-ul.

09
/12
/15

Vă este dor de mirosul de cozonac din casa bunicii, de colindatul cu steaua și de obiceiurile și tradițiile din satul românesc? Lumea plină de farmec a Crăciunului tradițional, cu datinile și colindele strămoșești, este adusă la București prin concertul extraordinar „ÎNCEPEM A COLINDA”, prezentat duminică, 13 decembrie (17.00), la Sala Radio de numeroase ansambluri din întreaga țară și de soliști importanți ai scenei folclorice românești.

09
/12
/15

„Cu adevărat unic, fabulos şi acid”, romanul scriitorului și muzicianului american de origine iraniană Ali Eskandarian, Anii de aur, a apărut de curînd în colecția „Biblioteca Polirom”. Anii de aur a apărut în Statele Unite după moartea tragică a autorului şi a cunoscut un succes instantaneu.

08
/12
/15

Actorii Luminiţa Gheorghiu şi Victor Rebengiuc, regizorul Stere Gulea şi directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile au vorbit luni seară, la Teatrul Act, despre „Moromeţii”, celebrul film ai cărui autori principali au fost, despre o posibilă continuare şi despre starea actuală a cinematografiei române.

08
/12
/15

Pufosul oraş Bulgăreşti se pregăteşte de sărbătoare şi, în fiecare casă, bulgăraşii servesc turtă dulce la masă. Vine Crăciunul şi parfumul de ciocolată caldă se simte la fiecare pas. Dar e cineva care se ţine de nas. N-are brad, steluţe sau beteală, nu ştie colinde şi nici artificii nu aprinde! E Sticluş Căpcăunul şi e aproape-aproape să strice Crăciunul!

08
/12
/15

Doi artişti români care au stârnit aprecierea deopotrivă a publicului român, cât şi a celui de peste hotare – dirijorul CRISTIAN MĂCELARU şi pianistul HORIA MIHAIL – se întâlnesc pe scena Sălii Radio, vineri, 11 decembrie (19.00), într-un eveniment în care iubitorii muzicii pot asculta și unul dintre emoționantele concerte semnate de compozitorul rus Serghei Rachmaninov, considerat ultimul mare compozitor romantic.

08
/12
/15

O seară de lectură, organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea scriitorului avangardist Gellu Naum, va avea loc miercuri, de la ora 19.00, la Café Verona din Bucureşti.

08
/12
/15

“Ce va fi pe mai departe e, pur şi simplu, voia lui Dumnezeu şi, deci, destin personal. Am filmat inclusiv emisiunile din 30 şi 31 decembrie 2015 şi mă amuz cu tandreţe la gândul că ultima înregistrare are ca subiect o enciclopedie universală a vinului, ca semn de împărtăşire întru bucurie şi nădejde. Cu tot sufletul al domniilor voastre, Dan C.” - Dan C. Mihăilescu a anunţat, pe site-ul său, "decesul" emisiunii "Omul care aduce cartea", pe care a prezentat-o timp de 16 ani, la Pro TV.

07
/12
/15

Am văzut la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, lângă Templul Coral din București, într-o seară de noiembrie spectacolul “Cea mai puternică”, un spectacol-laborator condus de Antoaneta Cojocaru, pe un text de August Strindberg (1849-1912), cel mai faimos dramaturg suedez.