Ofelia Popii joacă pe scena teatrelor de la Iaşi, Arad, Deva şi Călăraşi
https://www.ziarulmetropolis.ro/ofelia-popii-joaca-pe-scena-teatrelor-de-la-iasi-arad-deva-si-calarasi/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă spectacolul „Felii” de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii, în turneu la Iaşi, Arad, Deva şi Călăraşi.

Un articol de Andrada Văsii|8 octombrie 2013

Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu prezintă spectacolul „Felii” de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii, în turneu la Iaşi, Arad, Deva şi Călăraşi.

„Felii”, cu Ofelia Popii,  a avut premiera pe data de 2 octombrie 2010 şi are la bază un scenariu emoţionant scris de Lia Bugnar.

Actriţa interpretează cameleonic rolurile a şapte personaje, şapte femei al căror destin se schimbă odată cu moartea unui bărbat.

Producţia se bucură, de asemenea, de o versiune radiofonică, în regia lui Gavriil Pinte, prezentată în premieră la Teatrul Naţional Radiofonic, în cadrul proiectului „Dramaturgi români contemporani”. Mai mult decât atât, acest spectacol i-a adus Ofeliei Popii premiul UNITER pentru „cea mai bună actriţă într-un rol principal”.

Un tur de forţă pentru Ofelia Popii

Producţia Teatrului Naţional din Sibiu a mai fost prezentată în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (2011), Festivalului Dramaturgiei Româneşti Timişoara (2011) şi în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „Zile şi Nopţi” de la Brăila (2011).

Ofelia Popii

Ofelia Popii, într-o scenă din spectacolul „Felii“

Prima reprezentaţie din turneu va avea loc miercuri, 9 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului „Luceafărul” din Iaşi, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr.

Citiţi şi: GALA HOP 2013 „Tom Hanks“ o place pe Lia Bugnar, iar „Elvis“ e fanul lui Purcărete

Ofelia Popii va susţine al doilea spectacol la Arad, în cadrul celei de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad. Evenimentul cultural a ajuns deja o tradiţie în Arad şi face parte din stagiunea aniversară „Reper 65”, sub deviza „REPER FEST – Naţional. European. Multicultural”.

Producţia Teatrului Naţional din Sibiu va fi prezentată publicului arădean luni, 14 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului „Ioan Slavici”.

 Info:

„Felii” va fi prezentat, de asemenea, pe scena Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 19.00.

Ultima reprezentaţie din cadrul acestui turneu va avea loc vineri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, la Călăraşi, în cadrul Stagiunii de Toamnă a Centrului Judeţean pentru Cultură „Barbu Ştirbei”.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriţi-ne şi pe Facebook!

Foto credit: Teatrul Național Radu Stanca, imagine din spectacolul „Felii“, cu Ofelia Popii

02
/10
/15

Azi începe ediția a cincea a Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe, eveniment ce durează 10 zile: peste 30 de spectacole de teatru independent în peste 10 spații de teatru independent din București, la TNB, Odeon sau Centrul Dansului. 

02
/10
/15

A 10-a ediție Anim'est se deschide oficial astăzi, la Cinema Studio, de la 20.00. Sunteți invitați să vizionați docu-drama Muntele Magic, în regia Ancăi Damian, precedată de un recital extraordinar susținut de Alexander Bălănescu.

02
/10
/15

Frumoasă, răsfățată și bogată, Marthe Richer își împărțea timpul între frecventarea saloanelor epocii, terenul de sport și cel de aviație aviație, în Parisul din vremea Belle Époque. Crezând că-și poate salva frații, acceptă să devină spion dublu după moartea pe front a soțului său, în Primul Război Mondial.

02
/10
/15

La aproape cincisprezece ani de la succesul romanului Simion Liftnicul, Petru Cimpoeşu, unul dintre prozatorii de primă linie ai ultimilor ani, ne face cunoştinţă cu Celălalt Simion, într-o poveste plină de surprize şi umor. Romanul a apărut în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom şi este disponibil din această săptămînă în librăriile din ţară şi pe www.polirom.ro.

01
/10
/15

Între 12 și 18 octombrie, pentru o săptămână întreagă, creativitatea românească devine personaj principal în viaţa Bucureștiului. Cei mai influenți lideri ai industriilor creative din România și Europa de Est întâlnesc antreprenorii inovatori și publicul curios la prima ediție Creative Est.

01
/10
/15

ION STRATAN (1955-2005), unul dintre cei mai importanţi poeţi „optzecişti“, ar fi împlinit astăzi 60 de ani. Prieten cu Nichita Stănescu şi considerat drept cel mai important continuator al acestuia, Stratan a fost , de asemenea, “cel mai distins poet al Cenaclului de Luni la o vreme când ceilalți optzecisti încă își pregăteau ucenicia”.

01
/10
/15

Odată cu venirea toamnei, teatrul revine în atenția pasionaților de povești puse în scenă. La ARCUB Batiște, stagiunea este deschisă cu una dintre cele mai iubite producții teatrale: „Însemnările unui nebun”. Bazat pe celebra nuvelă a lui Gogol, spectacolul aduce în atenția spectatorilor un subiect actual al vremurilor noastre, reușind să marcheze felul în care dezechilibrul și nesiguranța reușesc să pătrundă în viețile tuturor.

01
/10
/15

Teatrul În Culise prezintă comedia Un bărbat și mai multe femei în avanpremieră, sâmbătă 3 octombrie, de la ora 20:00, în mansarda La Scena din Calea Călărașilor nr. 55. Spectacolul spune povestea unui bărbat care ajunge să se schimbe din cauza femeilor de care este înconjurat.

01
/10
/15

Actrița și cântăreața Julie Andrews, a cărei voce cristalină a făcut-o să devină cea mai celebră dădacă din istoria filmului, a împlinit 80 de ani!

01
/10
/15

Una dintre cele mai prolifice actriţe de film, teatru şi televiziune împlineşte 69 de ani. Anul acesta, Coca Bloos a primit trofeul Gopo pentru întreaga carieră.

30
/09
/15

În anul 2002, când a scris “Hell”, Lolita Pille avea douăzeci de ani. Avea să mai dea două tiluri importante (totul până în 27 de ani!) și apoi să dispară din literele franceze la fel de brusc, de șocant, de scandalos cum intrase.

30
/09
/15

La parterul Muzeului Suțu puteți vedea expoziția de fotografie “Începuturile fotografiei la București. Maeștri și imagini din secolul al XIX-lea”. Povestea unui Bucureşti ce devenea un Mic Paris, alcătuită din cioburi de viaţă, din jurnalele şi memoriile celor care au trăit atunci, începe în 1820 şi are în centru un mecanismul seducător al unei lumi aflate între bal şi teatru.

30
/09
/15

Eugen Gyemant, unul dintre cei mai de succes tineri regizori de teatru din România, debutează, în această toamnă, ca actor de film şi pregăteşte un nou spectacol. Lungmetrajul "Autoportretul unei fete cuminţi", în care Eugen Gyemant îşi face debutul ca actor, poate fi văzut, începând din weekendul trecut, în cinematografele din toată ţara.