Olga Tudorache va fi înmormântată sâmbătă, la Cimitirul Bellu
https://www.ziarulmetropolis.ro/olga-tudorache-va-fi-inmormantata-sambata-la-cimitirul-bellu/

Actriţa Olga Tudorache, angajată a Teatrului Mic până în anul 1978, a plecat dintre noi în în cursul nopţii de marţi spre miercuri (17 spre 18 octombrie), în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Elias din Bucureşti – anunţă un comunicat al Teatrului Mic din Bucureşti, care oferă şi detaliile funeraliilor actriţei Olga Tudorache:

Un articol de |19 octombrie 2017

Profesor universitar al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale (în prezent Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale), Olga Tudorache a avut șase promoții de actori până la pensionare, printre care și actrița Teatrului Mic, Adriana Șchiopu.

În Teatrul Mic a interpretat peste 30 de roluri, dintre care amintim: Ducesa de Gloster în spectacolul Richard al II-lea (1966), în regia lui Radu Penciulescu; Văduva în spectacolul Ocolul pământului în 80 de zile (1963), în regia lui Radu Penciulescu; Beatrice în spectacolul Efectul razelor gamma asupra anemonelor (1977), regia Cătălina Buzoianu, alături de Rodica Negrea și Adriana Șchiopu; Fanny în spectacolul Premiera (1980), regia Laurențiu Azimioară; Ducesa de York în spectacolul Richard al III-lea (1983), în regia lui Silviu Purcărete.

„Teatrul Mic – E bine că exiști!”, i-am scris pe un bilețel pus pe biroul lui Dinu Săraru la premiera spectacolului „Efectul razelor gamma asupra anemonelor” (foto), pentru că fără zbaterea lui acest spectacol nu ar fi existat.

Ultimul rol în Teatrul Mic a fost în anul 2009, în spectacolul Portretul Doamnei T de Ana Maria Bamberger, regia Liana Ceterchi.

Cei care au prețuit-o și au admirat-o îi vor putea aduce un ultim omagiu vineri, 20 octombrie, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național I.L.Caragiale, în intervalul orar 10:00 – 14:00.

Începând cu ora 15:00 trupul neîsuflețit va fi depus la Biserica Krețulescu, urmând ca sâmbătă, 21 octombrie, ora 11:30, să fie înmormântată la Cimitirul Bellu.

Teatrul Mic este alături de familia îndoliată și va păstra vie amintirea unei mari actrițe, dar mai ales a unui Om care cu greu va putea fi uitat.

Foto: Olga Tudorache – Teatrul Mic

22
/11
/23

Iosif Paștina joacă în “Disco Regret”, piesă scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs. A terminat U.N.A.T.C-ul în 2020 la clasa profesorilor Marius Gîlea, Bogdana Darie, Ioana Barbu și spune că: "Am avut noroc că am terminat chiar la începerea pandemiei și am avut privilegiul de a apuca să joc de câteva ori licența până la lockdown. Alți colegi n-au fost așa norocoși”.

21
/11
/23

Ce începe clandestin și se termină cel puțin amuzant? O petrecere organizată de barmanul Klaus (Adrian Nicolae) la clubul în care lucrează, unde fratele lui, bodyguard (Cosmin „Micutzu” Nedelcu) e nevoit să dea o mână de ajutor, cu zâmbetul pe buze, e povestea filmului Klaus & Barroso.

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

17
/11
/23

Teatrul Excelsior anunță premiera spectacolului-manifest (R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, traducerea Mircea Sorin Rusu, în regia lui Radu Nica, unul dintre numele de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.