Omul cel bun din Seciuan, în regia lui Andrei Şerban, la Bulandra
https://www.ziarulmetropolis.ro/omul-cel-bun-din-seciuan-in-regia-lui-andrei-serban-la-bulandra/

Aşteptarea a luat sfârşit. Iubitorii de teatru pot vedea, în sfârşit, „Omul cel bun din Seciuan” de Bertolt Brecht, noul spectacol pus în scenă de Andrei Şerban la Teatrul Bulandra. Premiera va avea loc joi, 9 octombrie şi vineri, 10 octombrie, de la ora 19:00. Un spectacol nerecomandat copiilor sub 16 ani.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2014

Din distribuţia spectacolului fac parte: Vlad Ivanov, Alexandru Potocean, Dana Dogaru, Rodica Mandache, Mirela Gorea, Daniela Nane, Profira Serafim, Adrian Ciobanu, Marcela Motoc ş.a.

În 1968, în anul absolvirii Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Andrei Şerban, pe atunci în vârstă de 25 de ani, punea în scenă la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ acelaşi spectacol – “Omul cel bun din Seciuan” (“Der gute Mensch von Sezuan”) de Bertolt Brecht.

Pe scenă se aflau atunci actori precum: Carmen Galin, Mitică Popescu, Valentin Uritescu, precum şi Boris Petroff, Dan Borcia sau Constantin Cojocaru.

OMUL CEL BUN DIN SECIUAN – INFO

Textul: Bertolt Brecht

Traducerea şi adaptarea: Andrei Şerban şi Daniela Dima

Andrei Şerban

Andrei Şerban

Coregrafie şi instructaj actoricesc: Andrei Şerban

Scenografia: Iuliana Vâlsan

Muzica: Raul Kusak

Actorii (în ordine alfabetică): Cătălin Babliuc, Adela Bengescu, Adrian Ciobanu, Manuela Ciucur, Ana Covalciuc, Alexandra Fasolă, Mirela Gorea, Vlad Ivanov, Rodica Mandache, Marcela Motoc, Daniela Nane, Silvana Negruţiu, Mihai Niţă, Simona Pop, Alexandru Potoceanu, Profira Serafim, Ana Ularu

Foto: Omul cel bun din Seciuan, Andrei Şerban, Crista Bilciu, facebook

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.