Omul pernă, marele câștigător al Festivalului Undercloud
https://www.ziarulmetropolis.ro/omul-perna-marele-castigator-al-festivalului-undercloud/

Spectacolul „Omul pernă”, în regia lui Eugen Gyemant, a fost marele câştigător al Festivalului Internaţional de Teatru Undercloud, obţinând cele mai multe premii, printre care cele pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie, oferite în cadrul galei desfăşurate la Hanul Gabroveni. Premiul pentru cel mai bun actor i-a fost acordat lui Dan Rădulescu pentru rolul său din spectacolul „Omul pernă”.

Un articol de Petre Ivan|2 septembrie 2016

Juriul Festivalului Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD a fost format din regizoarea Sanda Manu, directorul de scenă Victor Ioan Frunză, teatrologul Octavian Saiu, actrița Dorina Chiriac, regizorul și directorul Teatrului Metropolis George Ivașcu.

În premieră, la ediția din 2016 a Festivalului Internațional de Teatru Undercloud, s-a oferit premiul Dada Undercloud pentru scenografie acordat de Iuliana Vîlsan. Câștigătoare a fost desemnată Maria Nicola pentru scenografia realizată la spectacolul „Omul pernă”.

La categoria Cea mai bună actriță, premiul i-a revenit Ilonei Brezoianu pentru rolul din spectacolul „Fata din curcubeu” de Lia Bugnar.

Premiul juriului a fost oferit, la ediția din acest an a Festivalului Undercloud, teatrului independent Unteatru.Omul pernă

Premiul Undercloud pentru concept, regie și interpretare a fost împărțit, la ediția 2016 a festivalului, de spectacolele ”Aleargă, fals jurnal de jogging” și „Protagonista”.

Premiul „Under Any Cloud” pentru promovarea și susținerea generației de tineri de la Cluj i-a fost acordat regizorului Mihai Măniuțiu.

Ultimul premiu al serii a fost unul de excelență, acordat de criticul de teatru Octavian Saiu echipei spectacolului „Tragedianul”.

Un premiu special i-a fost oferit și lui Sally Hobson, director al Festivalului Internațional de la Edinburgh.

Undercloud a avut loc sub egida programului european „Europe for Festivals. Festivals for Europe” și a oferit peste 40 de spectacole românești și internaționale.

Foto: Omul pernă, Festivalul Undercloud – facebook

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.