Omul pernă, marele câștigător al Festivalului Undercloud
https://www.ziarulmetropolis.ro/omul-perna-marele-castigator-al-festivalului-undercloud/

Spectacolul „Omul pernă”, în regia lui Eugen Gyemant, a fost marele câştigător al Festivalului Internaţional de Teatru Undercloud, obţinând cele mai multe premii, printre care cele pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie, oferite în cadrul galei desfăşurate la Hanul Gabroveni. Premiul pentru cel mai bun actor i-a fost acordat lui Dan Rădulescu pentru rolul său din spectacolul „Omul pernă”.

Un articol de Petre Ivan|2 septembrie 2016

Juriul Festivalului Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD a fost format din regizoarea Sanda Manu, directorul de scenă Victor Ioan Frunză, teatrologul Octavian Saiu, actrița Dorina Chiriac, regizorul și directorul Teatrului Metropolis George Ivașcu.

În premieră, la ediția din 2016 a Festivalului Internațional de Teatru Undercloud, s-a oferit premiul Dada Undercloud pentru scenografie acordat de Iuliana Vîlsan. Câștigătoare a fost desemnată Maria Nicola pentru scenografia realizată la spectacolul „Omul pernă”.

La categoria Cea mai bună actriță, premiul i-a revenit Ilonei Brezoianu pentru rolul din spectacolul „Fata din curcubeu” de Lia Bugnar.

Premiul juriului a fost oferit, la ediția din acest an a Festivalului Undercloud, teatrului independent Unteatru.Omul pernă

Premiul Undercloud pentru concept, regie și interpretare a fost împărțit, la ediția 2016 a festivalului, de spectacolele ”Aleargă, fals jurnal de jogging” și „Protagonista”.

Premiul „Under Any Cloud” pentru promovarea și susținerea generației de tineri de la Cluj i-a fost acordat regizorului Mihai Măniuțiu.

Ultimul premiu al serii a fost unul de excelență, acordat de criticul de teatru Octavian Saiu echipei spectacolului „Tragedianul”.

Un premiu special i-a fost oferit și lui Sally Hobson, director al Festivalului Internațional de la Edinburgh.

Undercloud a avut loc sub egida programului european „Europe for Festivals. Festivals for Europe” și a oferit peste 40 de spectacole românești și internaționale.

Foto: Omul pernă, Festivalul Undercloud – facebook

29
/10
/15

Începând de vineri (30 octombrie 2015) filmul care a câştigat anu acesta premiul Palme d’Or, la Cannes, poate fi văzut în cinematografele din România. Jacques Audiard, regizorul lui Dheepan, este unul dintre cei mai aclamați cineaști ai momentului. Notorietatea internațională a venit odată cu filmul Un profet, câștigător al Marelui Premiu la Cannes 2009.

29
/10
/15

Cum mergi spre Teatrul Naţional “I.L.Caragiale”, Sala Media, în foaier, aripa Intercontinental, în partea stângă, pe doi pereţi faţă în faţă, nişte poze vechi, alb negru, se privesc faţă în faţă. Privirea îţi pică pe peretele din faţă, unde apare figura marelui actor Amza Pellea din filmul “Mihai Viteazu”, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Urmează poze de pe platoul de filmare la “Dacii”, din alte filme din studenţie, din teatru şi din nelipsitul „Nea Mărin”.

29
/10
/15

Astăzi, scriitorul bucureștean Radu Cosașu împlinește optzeci și cinci de ani. Am ales – fără știrea autorului - optzeci și cinci de fragmente din cărțile sale. Am colindat prin miile de pagini cosașiene pentru aceste cuvinte. Bucurați-vă de ele. Astăzi, scriitorul bucureștean Radu Cosașu împlinește optzeci și cinci de ani.

28
/10
/15

Într-o zi de 29 octombrie (1930) se năştea, la Bacău, intr-o familie din mica burghezie evreiască, scriitorul Radu Cosasu (Oscar Rohrlich), unul dintre cei mai apreciati scriitori români contemporani. Tot pe 29 octombrie avea loc premiera operei "Don Giovanni" , de Mozart, la Teatru Național din Praga, zi în care, în Olmsted County, Minnesota, venea pe lume actriţa americană Winona Ryder.

28
/10
/15

În stagiunea 2015-2016, Teatrul Nottara continuă seria spectacolelor-lectură din cadrul programului ,,Spectacolul începe cu o lectură,” program cultural asumat prin proiectul de management al directorului teatrului. Ediţiile anterioare au impus două texte care s-au concretizat în producţii teatrale: Fazanul de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, şi Poker Face de Petr Kolečko, regia: Adela Biţică.

28
/10
/15

Orchestrele și Corurile Radio își reafirmă “promisiunea” adresată publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care și-au desăvârșit pregătirea artistică în afara țării și sunt deja aplaudaţi pe scene din străinătate. De această dată, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie  (19.00), Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului său, CRISTIAN BRÂNCUȘI, vă oferă şansa de a asculta la Bucureşti pe unul dintre apreciaţii pianişti români ai noii generaţii, într-un concert 100% MOZART.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).