„Once Upon a Time in Hollywood”, aplaudat îndelung la premiera mondială de la Cannes
https://www.ziarulmetropolis.ro/once-upon-a-time-in-hollywood-aplaudat-indelung-la-premiera-mondiala-de-la-cannes/

În această seară (marţi, 21 mai) a avut loc, la Cannes, premiera mondială a celui de-al nouălea film regizat de Quentin Tarantino, „Once Upon a Time in Hollywood”, selectat în competiţia Festivalului de Film. Cineastul a fost prezent la premiera de pe Croazetă alături de protagoniştii filmului, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt şi Margot Robbie.

Un articol de Petre Ivan|21 mai 2019

Întâmpinate de un public numeros, vedetele americane au împărţit autografe şi au făcut fotografii cu fanii, iar pe Croazetă s-a strigat „Viva Tarantino!”.

„E întotdeauna o plăcere, nu se compară cu nimeni”, a spus Brad Pitt despre colaborarea cu Tarantino. „El adoră cinema-ul, aşa că a fost o plăcere să lucrez cu el”. Brad Pitt a mai jucat în „Inglorious Basterds” (2009) al lui Tarantino, alături de Diane Kruger şi Christoph Waltz.

În sală, actorii şi regizorul au fost aplaudaţi îndelung, iar Fremaux a făcut un apel: „Producătorii filmului cer, şi pentru că avem de-a face cu un scenariu special, să nu povestiţi filmul! Nu stricaţi povestea filmului!”.

Din distribuţia filmului mai fac parte Emile Hirsch, Al Pacino, Dakota Fanning şi Kurt Russell.

Acţiunea filmului scris şi regizat de Quentin Tarantino are loc la finalul anilor 1960 şi este centrată pe un actor al cărui succes e de domeniul trecutului (DiCaprio), care joacă într-un serial western, şi dublura lui (Pitt). Coincidenţa face ca personajul lui DiCaprio, Rick Dalton, să fie vecin cu cel interpretat de Margot Robbie – Sharon Tate – starletă şi soţia lui Roman Polanski ucisă de secta lui Charles Manson.

Sony Pictures, care a alocat un buget de 100 de milioane de dolari pentru această producţie, va lansa lungmetrajul în cinematografe pe 26 iulie 2019.

Festivalul de Film de la Cannes se va încheia sâmbătă.

Foto: Quentin Tarantino,  Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie. Cannes 2019 – facebook

15
/03
/21

CRONICĂ DE FILM Documentarele biografice mainstream nu prea au cum să ofere surprize formale. Au cam aceeaşi structură, iar diferenţele sunt marcate de personalitatea adusă în prim-plan. Produs şi lansat recent de Netflix, „Pelé” este un film cât se poate de convenţional. Însă e greu de criticat prea aspru: ni-l prezintă pe marele Pelé, aşa că patosul e mai uşor de trecut cu vederea.

11
/03
/21

CRONICĂ DE FILM Difuzat la 4 martie de postul de televiziune Cinemaraton, dar programat în aceeaşi seară şi la Cinematograful Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti, „Mai presus de orice” (1977) este o docudramă mai puţin ştiută, realizată de Dan Piţa şi Nicolae Mărgineanu, despre cutremurul din 1977.

07
/03
/21

Poți spune o poveste bună în mai puțin de 4 minute? Atunci e momentul să te înscrii în competiția românească a Festivalului internațional de foarte scurt metraj TRÈS COURT, coordonat de Institutul Francez din România!

05
/03
/21

Festivalul Internațional Film O'Clock, eveniment gândit ca o mișcare culturală și interculturală cinematografică, dar și de socializare internațională, prin care oameni iubitori de cinematografie din toate colțurile lumii să poată trăi și împărtăși experiențe comune interesante, și-a încheiat prima ediție pe 3 martie, cu decernarea premiilor pentru competiția de scurtmetraje.

04
/03
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă: un film cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două tablouri despre lumea de azi dintr-o galerie bucureșteană, un festival de muzică clasică la Iași, un roman plin de mister al unei tinere scriitoare britanice și cartea unui istoric optimist care-și propune să redea speranța.

02
/03
/21

CRONICĂ DE FILM După o serie de filme care investigau trecutul, Radu Jude revine cu „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” (2021), un lungmetraj polemic care atacă în primul rând ipocrizia societăţii româneşti prezente, mai ales în privinţa sexualităţii.

26
/02
/21

CRONICĂ DE FILM Problema dureroasă a tăierilor ilegale de păduri din România, pusă în legătură cu situaţii asemănătoare din alte ţări, devine în sfârşit subiectul unui documentar de cinema care îşi aşteaptă în acest an întâlnirea cu publicul larg, „Lemn” (2020), realizat de Monica Lăzurean-Gorgan împreună cu alte două cineaste, Ebba Sinzinger din Austria şi Michaela Kirst din Germania.