One man show şi expoziţie de caricatură Horaţiu Mălăele la Bruxelles
https://www.ziarulmetropolis.ro/one-man-show-si-expozitie-de-caricatura-horatiu-malaele-la-bruxelles/

Horaţiu Mălăele a susţinut vineri seară un ‘one man show’ de zile mari la teatrul Bronks pentru tineret din Bruxelles, o combinaţie de monologuri, amintiri personale, poezii din toate genurile şi glume primită cu entuziasm de publicul care a umplut până la refuz sala de spectacol. Actorul, regizorul, scriitorul şi graficianul Horaţiu Mălăele a arătat […]

Un articol de Andrada Văsii|4 februarie 2013

Horaţiu Mălăele a susţinut vineri seară un ‘one man show’ de zile mari la teatrul Bronks pentru tineret din Bruxelles, o combinaţie de monologuri, amintiri personale, poezii din toate genurile şi glume primită cu entuziasm de publicul care a umplut până la refuz sala de spectacol.

Actorul, regizorul, scriitorul şi graficianul Horaţiu Mălăele a arătat vineri seară, în ‘one man show’-ul ‘Sunt un orb’, jucat cu casa închisă la teatrul Bronks, că distanţa care-l separă de publicul românesc, în mare majoritate tânăr, care a venit să-l vadă la Bruxelles este aproape inexistentă. Deşi poate nu au avut posibilitatea să vadă şi în România monologurile sau poeziile recitate cu predilecţie de Horaţiu Mălăele, care în ultimii peste 20 de ani au devenit o veritabilă marcă înregistrată a actorului, spectatorii au rezonat pur şi simplu la prestaţia sa, care a trecut prin toate registrele.

‘Ca întotdeauna, Mălăele este artistul minunat care ne aduce adevărata artă pe scenă. Fie că este la Bruxelles, la Londra, la Bucureşti sau la Piatra Neamţ, Mălăele este alături de noi. A fost un moment de bucurie, de regăsire, de apropiere de rădăcini. De ce? Pentru că literatura, poezia, glumele, spiritul nostru sunt adevărate comori ale sufletului românesc. Mălăele este o comoară a României şi de aceea am considerat că merită să fie pe scenele bruxelleze şi să aducă un one man show, ‘Sunt un orb’, la Bruxelles’, a declarat Carmen Hopârtean, directoarea Casei de cultură belgo-române Arthis, organizatoarea spectacolului.

‘One man show’-ul ‘Sunt un orb’ nu a fost însă singurul eveniment cultural legat de prezenţa lui Horaţiu Mălăele la Bruxelles. Joi seară, la Casa de cultură belgo-română au avut loc vernisajul unei expoziţii de caricatură a graficianului Mălăele, precum şi o dublă lansare de carte.

‘Expoziţia va rămâne timp de o lună pe simezele casei de cultură belgo-române. De asemenea, am avut două cărţi pe care le-am lansat – ‘O poveste cu Horaţiu’ de Doina Pap, şi ‘Rătăciri’, o carte scrisă şi publicată de curând de Horaţiu Mălăele’, a precizat Carmen Hopârtean.

În timpul evenimentului de joi seară, Horaţiu Mălăele a dialogat deschis cu criticul de teatru Mira Iosif, cu care a vorbit despre cariera sa, dar şi cu publicul care a venit la sediul Casei de cultură belgo-române Arthis. De asemenea, artistul i-a desenat pe oamenii din public, ceea ce i-a încântat pe cei prezenţi, şi nu doar pe români. ‘A fost chiar un domn flamand care a plecat extrem de impresionat de caricatura pe care i-a făcut-o Horaţiu Mălăele’, povesteşte directoarea Arthis.

Horaţiu Mălăele se va întoarce la Bruxelles la sfârşitul lunii, unde va susţine la 28 februarie, alături de Ion Caramitru, spectacolul ‘Caramitru, Mălăele, câte-n lună şi în stele’.

Sursa: Agerpres

30
/06
/17

La final de stagiune teatrală, m-am pregătit cum se cuvine pentru un spectacol pe care, deși l-am așteptat cu sufletul la gură, nu reușisem să-l văd până duminica trecută... În memoria mea afectivă, personajele feminine ale lui Ibsen poartă chipul Valeriei Seciu, vocea ei evocatoare de limpezimi și îndepărtate fiorduri norvegiene.

30
/06
/17

Pe 10 august, se împlinesc 60 de ani de la difuzarea primului spectacol de teatru produs de către Televiziunea Română - Seară Luminoasă, după piesa lui Noe Smirnov.

30
/06
/17

„Tu ai pus degetul pe rană şi, în plin comunism, ai îndrăznit să arăţi că orice formă de cenzură e dezgustătoare” – fragment dintr-o scrisoare deschisă pentru Lucian Pintilie pe care Andrei Şerban a citit-o la lansarea noii ediţii a volumului „Bricabrac” (Editura Nemira).

30
/06
/17

în urmă cu 81 de ani, într-o zi de 30 iunie, era publicat romanul Pe aripile vantului, care-i va aduce autoarei Margaret Mitchell premiul Pulitzer un an mai târziu. În România, cartea a fost publicată abia în 1970 de Editura Univers, în colecția Romanul secolului XX.

29
/06
/17

Vineri, 30 iunie, începînd cu ora 18.30, în Grădina Cărturești Verona din București (Strada Pictor Arthur Verona 13-15), va avea loc un eveniment dedicat prozei scurte, o seară de lectură și discuții, la care vor participa Ana Maria Sandu, Alex Tocilescu și Marius Chivu. Intrarea liberă

29
/06
/17

Poezia lui Walt Whitman pe muzică blues, jazzul cântat la gonguri, clopote sau la două chitare simultan, influențe electro, rock și world music, concurs de jazz și workshop-uri cu artiști de Grammy, iată ce promite Bucharest Jazz Festival pentru ediția din acest an.

29
/06
/17

Unul din cele mai aşteptate documentare româneşti ale anului, „Planeta Petrila”, regizat de Andrei Dăscălescu, va putea fi văzut în premieră la Timişoara în deschiderea celei de-a patra ediţii a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie.

28
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Diplomația română până la Al Doilea Război Mondial a dat câteva nume de rezonanță în lumea europeană. Dacă Nicolae Titulescu e președinte în două sesiuni ale Societății Națiunilor, Grigore Gafencu (1892-1957) s-a făcut cunoscut și respectat în exterior mai ales ca exilat.

28
/06
/17

Vineri, 30 iunie 2017, se lansează în cinematografele din România filmul de acțiune „Baby Driver” - un thriller exploziv, cu trei câștigători de Oscar în distribuție: Kevin Spacey, Jamie Foxx şi Paul Williams. Avându-l drept protagonist pe Ansel Elgort, producția Sony Pictures realizată de Edgar Wright ridică adrenalina la maximum prin curse palpitante de mașini, o poveste atipică de dragoste și o coloană sonoră atemporală.