Opera Națională București prezintă „Românește”, Concert Extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-nationala-bucuresti-prezinta-romaneste-concert-extraordinar-dedicat-centenarului-marii-uniri/

Opera Naţională Bucureşti prezintă joi, 6 decembrie, de la ora 18:30,  evenimentul „Româneşte”, Concert Extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri. Regia va purta semnătura Cristinei Costescu, la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ionuţ Pascu – invitat, evenimentul primei scene lirice a ţării fiind prezentat de către Anca Banda.

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2018

Caracterizat prin unicitate și originalitate, concertul reunește într-un spectacol alcătuit dintr-un repertoriu exclusiv românesc artiști români care au reprezentat de-a lungul timpului țara atât pe scena Operei Naționale București, cât și pe marile scene ale lumii.Opera Națională București

Pentru reconsiderarea rolului istoriei și a culturii naționale, lucrări celebre din creația românească  vor fi interpretate pe scena Operei Naționale București de nume sonore, în calitate de invitați avându-i pe Florina Hinsu Mariș, Dinu Iancu Sălăjanu, Remus Alăzăroae ,Vlad Miriță, Lăcrimioara Cristescu, Carmen Topciu, Laura Eftimie, Asineta Răducan, Florin Mariș Hinsu. Alături de artiștii invitați, vor evolua și renumiți soliști ai casei, precum Marta Sandu, Simonida Luțescu, Ștefan Ignat, Lucian Corchiș, Iustinian Zetea și Alin Stoica. La pian solo va interpreta Ioana Maria Lupașcu. Cu participarea All`s Choir și a Orchestrei Operei Naționale București.

Opera Națională BucureștiPentru ca seara să râmână în amintirea publicului ca un eveniment unicat, un moment aparte dedicat baletului românesc îl va constitui interpretarea de către Baletul Operei Naționale București a  unui fragment din „Toaca” de Ion Maxim, într-o coregrafie ce poartă semnătura maestrului Ioan Tugearu. Mai mult, în foaierele Operei Naționale București vor fi organizate două expoziți permanente: „Centenar – 5 generații. Expoziție de Artă Populară Bihoreană” și „Expoziție de Artă Populară din Argeș și Muscel”.

Evenimentul „Românește”, Concert extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri face parte dintr-o serie de spectacole care marchează 100 de ani de la desăvărșirea statului național român prin unirea provinciilor românești cu România. Personalități artistice, culturale și politice din toată țara vor fi în sală, prezenți la eveniment, ca martori ai unei pagini de istorie ce se va scrie cu aportul spectatorilor.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Operei Naționale București sau online, la tickets.operanb.ro

Foto: Opera Națională București , Oedipe – facebook

 

19
/03
/21

OAMENII MUZICII Ați auzit de musical-urile Cats, Jesus Christ Superstar, Schoolf of Rock și mai ales The Phantom of the Opera? Sau hit-ul din filmul Evita, Don’t Cry for Me Argentina? Acestea și multe altele, sunt produsul minții „fabricii de hit-uri” numite Andrew Lloyd Webber. Următoarea sa premieră va fi anul acesta.

19
/03
/21

A cincea zi a festivalului Classix a fost încheiată cu concertul extraordinar „Classix in Perpetuum”, susținut de artistul emergent Alexander Krichel în sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii din Iași. Pianistul german este cunoscut pentru interpretările sale captivante ale celor mai exigente opus-uri ale repertoriului pianistic.

12
/03
/21

Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) a anunțat cei 9 artiști europeni care vor intra în finala HEMI Music Awards 2021. România va fi reprezentată de Lucia, care a debutat în 2012 cu single-ul „Silence” – acesta aducându-i până acum peste 27 de milioane de vizualizări pe YouTube și fani din toată lumea.

10
/03
/21

Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 4700 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru toți participanții.

10
/03
/21

O conferință moderată de Gonzalo Pérez Chamorro, editor al revistei RITMO, o prestigioasă publicație spaniolă de muzică, și fragmente din filmul documentar „Grădina lui Celibidache" (1997), regia Serge Ioan Celebidachi, vor marca în Spania împlinirea a 25 de ani de la dispariția dirijorului român Sergiu Celibidache, un artist cu totul excepțional, considerat unul dintre marii muzicieni ai secolului XX.

04
/03
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă: un film cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două tablouri despre lumea de azi dintr-o galerie bucureșteană, un festival de muzică clasică la Iași, un roman plin de mister al unei tinere scriitoare britanice și cartea unui istoric optimist care-și propune să redea speranța.

24
/02
/21

Cea de-a doua ediție a Classix Festival va avea loc la Iași, în perioada 14 - 18 martie 2021. Fiind desfășurat sub conceptul atemporalității, atât din punct de vedere artistic, dar și din perspectiva liantului dintre mediul diplomatic, artă, cultură și mediul de afaceri, Classix Festival 2021 marchează revitalizarea experiențelor artistice în contextul social curent pandemic.