Opere semnate Grigorescu, Tonitza, Luchian, în premieră expuse la Alba Iulia
https://www.ziarulmetropolis.ro/opere-semnate-grigorescu-tonitza-luchian-in-premiera-expuse-la-alba-iulia/

Mai multe capodopere miniaturale reprezentative semnate de Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Ion Ţuculescu, Gheorghe Petraşcu şi Octav Băncilă vor putea fi admirate în premieră la Alba Iulia, timp de două zile, în cadrul unui eveniment organizat de către Artmark. Astfel, duminică şi luni la mall-ul din Alba Iulia vor fi expuse ‘mici capodopere […]

Un articol de Andrada Văsii|8 februarie 2013

Mai multe capodopere miniaturale reprezentative semnate de Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Ion Ţuculescu, Gheorghe Petraşcu şi Octav Băncilă vor putea fi admirate în premieră la Alba Iulia, timp de două zile, în cadrul unui eveniment organizat de către Artmark.

Astfel, duminică şi luni la mall-ul din Alba Iulia vor fi expuse ‘mici capodopere ale marilor pictori români”, într-o expoziţie organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, Muzeului Naţional al Unirii, Bibliotecii Judeţene ‘Lucian Blaga’, Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Alba Iulia şi a altor parteneri.

Operele celor mai valoroşi pictori români pe piaţa de artă pot fi vizionate la Alba Iulia duminică, în cadrul unei vizionări private care-şi propune să reunească autorităţi, elita politică şi intelectuală, precum şi presa locală, urmând ca luni, expoziţia să fie deschisă publicului.

Printre operele de patrimoniu propuse în cadrul expoziţiei se numără două capodopere miniaturale semnate Nicolae Grigorescu, ‘Car cu boi, pe cale, de dimineaţă’ şi ‘Întoarcerea de la bâlci’, tabloul ‘Tătăroaice la Balcic’, de Nicolae Tonitza, opera ‘Primul bal’ a pictorului Ştefan Luchian, portretul ‘Fetiţa tatii’, semnat de pictorul Ion Ţuculescu şi ‘Natură statică cu măr şi două cărţi’, semnat de Gheorghe Petraşcu .

Expoziţia de Mărţişor organizată de Artmark la Alba Iulia propune şi o paletă variată de bijuterii şi mărţişoare de epocă extrem de rare pe piaţa de artă, precum şi obiecte de artă decorativă create în reputate ateliere europene. Operele expuse la Alba Iulia pot fi adjudecate în cadrul licitaţiilor Artmark ale lunii februarie, evenimente ce se desfăşoară la Bucureşti.

Sursa: Agerpres

27
/04
/23

După primul volum din seria „Măștile Zeului", „Mitologia primitivă", în care autorul prezintă cititorilor izvoarele miturilor universale și arată cum acestea ne-au modelat înțelegerea lumii, văzută și nevăzută, de-a lungul timpului, Editura Trei oferă cititorilor pasionați de acest subiect ocazia incursiunii într-o lume fascinantă, cea a Mitologiei orientale.

27
/04
/23

Cum ar arăta realitatea dacă în locul pauzelor publicitare ar exista pauze de poezie? Am fi mai deschiși față de lume și față de cei din jurul nostru? La aceste teme de refelecție își propune să ofere un răspuns cea de-a șaptea ediție a proiectului „Poezia în oraș", care se derulează sub egida clusterului EUNIC Varșovia, în perioada 20 aprilie – 21 mai 2023, în capitala Poloniei.

26
/04
/23

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 18:00, premiera spectacolului în limba română „Un ghem de povești”. Producția de la Sibiu este un proiect realizat în colaborare cu patru artiste din Ucraina.

26
/04
/23

Vineri, 28 aprilie, de la ora 19:00, la Sala Mare, Teatrul Național Iași lansează premiera pe țară „Lysistrata, dragostea mea", piesă scrisă de Matei Vișniec, poet, dramaturg, romancier și jurnalist, om de cultură de notorietate internațională, și montată de Zalán Zakariás, regizor aflat la primul proiect cu echipa Naționalului ieșean.

26
/04
/23

Teatrul Național din Timișoara continuă să construiască dimensiunea majoră a Capitalei Europene a Culturii punând Timișoara în centrul destinațiilor teatrale de primă mărime ale Europei în cadrul Anotimpurilor FEST-FDR, componentă a Atelierului Identitate, parte a traseului Vocile orașului, inclus în Programul Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

26
/04
/23

Ieri la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a XVII-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani. „Oameni de treabă” este marele câștigător al trofeului Gopo pentru „Cel mai bun film”. Cele mai aplaudate momente de pe scena Galei vor putea fi urmărite joi, pe 27 aprilie, de la ora 23:00, pe PRO CINEMA.

25
/04
/23

Astăzi, la Sibiu, în cadrul unei conferințe de presă, Constantin Chiriac, Președintele FITS, a anunțat publicarea programului ediției din acest an, dar și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 26 aprilie.