Partea nevăzută a colecţiei de artă Alexandru Phoebus, la MNAR
https://www.ziarulmetropolis.ro/partea-nevazuta-a-colectiei-de-arta-alexandru-phoebus-la-mnar/

Până pe 25 martie 2020,  MNAR vă invită să vizitaţi expoziţia „Partea nevăzută a colecţiei de artă Alexandru Phoebus”, la Muzeul Coelcţiilor de Artă.

Un articol de Liliana Matei|19 ianuarie 2020

Elementul surpriză al expoziției constă în expunerea „părții nevăzute” a colecției Phoebus – aproximativ 130 de opere semnate de acest artist, prezentate publicului pentru prima dată. În cea mai mare parte a timpului, lucrările sunt păstrate în depozit ca măsură de precauție justificată de sensibilitatea la microclimat a tehnicilor de execuţie şi a suportului de hârtie pe care sunt executate.

Odată cu deschiderea expoziției, a avut loc și lansarea volumului Alexandru Phoebus (1899 – 1954). Repertoriul colecției. Volumul deschide seria de repertorii a Muzeului Colecțiilor de Artă și a fost ales special, ca urmare a interesului manifestat de-a lungul anilor de vizitatori pentru acest artist cu o importanţă incontestabilă pentru modernismul artistic românesc. Volumul poate fi achiziționat de la librăria Muzeului Colecțiilor de Artă.

Curator: Liliana Chiriac
Autorii catalogului: Liliana Chiriac, Ruxandra Dreptu
Organizatorii expoziţiei: Liliana Chiriac, Patricia Bădulescu, Marina Iliescu
Conservatorii expoziţiei: Nela Mihai, Ionuţ Sâmbeteanu.

6 noiembrie 2019 – 25 martie 2020
Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei 111
Program de vizitare: sâmbătă – miercuri, orele 10.00 – 18.00
Ora limită de acces: 17.00

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.

18
/12
/23

După debutul de succes cu expoziția personală „LIGHT. An airy view point of density” de la București, urmată de o nouă expoziție la New York, în toamna acestui an, Diana Nicolaie, designer și artist vizual, expune acum la Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România.

14
/12
/23

S-a lansat Crăciun în Amzei, un eveniment realizat de către Primăria Sectorului 1, care aduce căldura sărbătorilor de iarnă în spațiul public printr-un brad-instalație, semnat de scenografa Iuliana Vîlsan.