Pasajul Universităţii se transformă într-un loc dedicat teatrului şi actorilor. FNT 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/pasajul-universitatii-se-transforma-intr-un-loc-dedicat-teatrului-si-actorilor-fnt-2015/

Pasajul Universităţii din Bucureşti se transformă, începând de luni, într-un loc dedicat teatrului şi actorilor, cu prilejul Festivalului Naţional de Teatru (FNT). Cea de-a 25-a ediţie FNT (23 octombrie – 1 noiembrie) are o ofertă culturală ce cuprinde 98 de reprezentaţii ale spectacolelor din program şi alte evenimente, precum expoziţii, conferinţe, dezbateri şi lansări de carte.

Un articol de Petre Ivan|20 octombrie 2015

Totodată, începând de luni, Pasajul Universităţii din Bucureşti se transformă, timp de două săptămâni, în Pasajul FNT – un loc de întâlnire şi de difuzare a celor mai importante informaţii legate de Festivalul Naţional de Teatru, informează Uniunea Teatrală din România (UNITER), organizator al evenimentului.

Atmosfera din Pasajul FNT va fi una specială, determinată în primul rând de energia şi vibraţiile create de cele peste 250 de afişe ale spectacolelor de teatru prezentate pe parcursul ultimului sfert de veac în ediţiile FNT precedente.

Aceste mărturii ale drumului şi evoluţiei teatrului românesc sunt expuse în spaţiile pasajului sub genericul „Afişele Vremii, Vremea Teatrului”.

Li se adaugă afişele actualei ediţii, care panotează proximitatea punctului de informare FNT creat în centrul pasajului, precum şi filmul de fotografie semnat Mihaela Marin.

Acesta cuprinde o amplă selecţie de instantanee alese din spectacolele prezentate de-a lungul celor 25 de ani ai Festivalului FNT 2015Naţional de Teatru şi va rula pe ecranele amplasate în pasaj.

Centrul principalului loc de intersecţie pietonală din Bucureşti va fi dominat de Punctul Info FNT, dotat pentru a fi la zi cu toate informaţiile despre evenimentele din festival şi pentru a veni în întâmpinarea publicului cu detalii: spectacolele şi poveştile lor, distribuţii, harta locaţiilor, unde se găsesc bilete, preţul acestora, îndrumare pentru platforma online de achiziţionare a biletelor – mystage.ro -, dar şi pentru teatrele partenere care vând bilete la casele proprii; aici se găsesc fluturaşi de promovare a producţiilor invitate; de aici se pot procura gratis cele mai noi apariţii ale ziarului festivalului („Jurnalul FNT”), programul manifestărilor, informaţii-fluturaşi despre toate evenimentele conexe, afişe FNT şi altele.

Tot în Pasajul FNT se vor desfăşura zilnic, de la ora 17.00, întâlnirile informale cu artiştii festivalului.

În mijlocul tumultului cotidian, actorii şi regizorii spectacolelor din programul actualei ediţii nu vor lipsi de la la întâlnirea cu publicul: trecătorii vor avea ocazia să-i cunoască, să afle poveşti, să poarte dialoguri, să solicite autografe şi poate să cânte împreună cu artiştii sau să ia parte la mici fragmente din spectacole, organizate ad-hoc.

Vor fi iniţiate concursuri şi alte forme de participare interactivă, iar trecătorii se vor putea întâlni, în fiecare zi, între orele 16.30 – 18.30, cu cunoscuta artistă Margareta Pâslaru, prezentă pentru al doilea an consecutiv în Pasajul FNT, pentru a oferi autografe şi a prezenta CD-ul „Actorii Cântă”, menit să iniţieze donaţii care vor ajunge în conturile campaniei „Artiştii pentru artişti”, organizată de UNITER.

Pasajul FNT va fi deschis publicului până la încheierea Festivalului Naţional de Teatru, pe 1 noiembrie.

Foto: FNT 2015 – fnt.ro

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.