Patinajul la superlativ revine: Kings On Ice la București, în toamnă
https://www.ziarulmetropolis.ro/patinajul-la-superlativ-revine-kings-on-ice-la-bucuresti-in-toamna/

Aşii patinajului artistic rescriu cele mai frumoase momente ale Olimpiadelor pe gheaţă pe 16 noiembrie 2016, în cadrul show-ului Kings on Ice, spectacolul emblemă al elitei patinajului mondial, care va avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|12 iulie 2016

Show-ul face parte din turneul național Kings on Ice în România. O altă reprezentație este deja programată la Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă, pe 9 decembrie a.c.. Respectând tradiția, patinatorii vor evolua acompaniați de sunetele viorii Stradivarius mânuite de „prințul viorii” Edvin Marton.

Cinci ediții Kings On Ice desfășurate la București cu casa închisă confirmă faptul că publicul românesc nu se satură niciodată de momentele Best-of ale unuia dintre cele mai iubite sporturi din lume. Pe lângă numele deja confirmate pe afiș, Evgeni Plushenko, unul dintre cei mai mari patinatori din istorie, Adelina Sotnikova, prima campioană olimpică din istoria patinajului artistic feminin din Rusia, Brian Joubert, campionul mondial din 2007, Tomáš Verner, aurul la Campionatul European din 2008, noi patinatori urmează a se adăuga componenței galei, fiecare cu un palmares impresionat de victorii repurtate în competiţii nationale şi internaţionale de patinaj artistic.

Piesele de pe “Rock Simphony”, cea mai recentă apariție discografică a lui Edvin Marton vor injecta emoție pură în atmosfera festivă a galei de la Polivalentă. Din Stradivariusul de legendă al lui Marton, clasice precum „Nothing Else Matters”, „Bohemian Rapsody” sau „Vivaldi Storm” impun o forță inegalabilă și un ritm amețitor dansului pe gheață al superstarurilor Kings On Ice. Lunga colaborare dintre Plushenko și Marton se vede în chimia dintre cei doi. O demonstrează ropotele de aplauze de fiecare dată când duo-ul stă împreună sub lumina reflectoarelor.

O producție somptuoasă, îmbogățită permanent cu coregrafii din ce în ce mai spectaculoase, ce sfidează legile gravitației, spectacolul Kings On Icereprezinta chintesența patinajului artistic. De la execuțiile acrobatice ce țin tribunele cu răsuflarea tăiată la grația și fluiditatea secvențelor de balet, show-ul demonstrează de fiecare dată de ce este considerat cel mai impresionat spectacol de patinaj artistic din lume.

Biletele intră în vânzare începând de astăzi și au prețuri promoționale reduse cu 15% până pe 25 iulie inclusiv.  În perioada de presale, în funcție de categorie și distanța față de ring, biletele costă: 106 lei, 148 lei, 225 lei, 301 lei, 361 lei, 386 lei sau 420 lei. De pe 26 iulie, biletele vor avea următoarele preturi: 125 lei, 175 lei, 265 lei, 355 lei, 425 lei, 455 lei sau 495 lei.

Biletele se pot achiziționa online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV).

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.

08
/06
/20

OAMENII MUZICII Pe 8 iunie 1810 la Zwickau, în Regatul Saxoniei, se năștea Robert Schumann, fiul unui librar care avea să devină un pianist ratat dar și unul dintre marii compozitori ai Romantismului. Un destin marcat de instabilitate psihică dar și de inspirații muzicale impresionante.

06
/06
/20

Tinerilor artişti lirici care-şi dedică viaţa Artei Sacre a Cântului, tuturor brăilenilor, ca şi publicului de pretutindeni, care împreună cu noi trăieşte de un sfert de secol bucuria imensă a marii muzici, cinstind memoria legendarei soprane Hariclea Darclée, sutelor de mii de telespectatori care îndrăgesc emisiunile consacrate Festivalului, Concursului Internaţional de Canto şi Cursurilor mele de Măiestrie Artistică le trimit acest mesaj de iubire în speranţa că ne vom reîntâlni cât mai curând.

06
/06
/20

Deschiderea teatrelor din România spre publicul lor este deja posibilă de câteva zile. Aflat printre primii care şi-au asumat curajul propunerii unor evenimente în aer liber, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, îşi invită publicul deja în acest week-end în parcul din faţa teatrului, pentru a participa la două concerte, dând semnalul reînsuflețirii vieții culturale constănțene, după o perioadă dificilă și neobișnuită în care lumea a încetat să mai funcționeze după regulile obișnuite.