“Pe calea speranței”, fotografii realizate de Dimitra Stasinopoulou în cadrul unui proiect realizat de CNR UNESCO
https://www.ziarulmetropolis.ro/pe-calea-sperantei-fotografii-realizate-de-dimitra-stasinopoulou-in-cadrul-unui-proiect-realizat-de-cnr-unesco/

Începând de astăzi, timp de 30 de zile, “Ziarul Metropolis” va prezenta  zilnic pe pagina sa de Facebook câte o fotografie din expoziţia “On the Path of Hope”/ “Pe calea speranţei”, realizată de fotografa Dimitra Stasinopoulou, în cadrul proiectului internaţional “Rolul mass-media în tratarea temei refugiaţilor şi migranţilor”.

Un articol de Florina Tecuceanu|14 ianuarie 2018

Proiectul, realizat de Comisia Națională a României pentru UNESCO (CNR UNESCO), a avut loc la București, în perioada 4 – 8 decembrie 2017  și a avut ca scop instruirea a 30 de reprezentanți media, din 16 țări ale Europei, în teme specifice legate de una dintre cele mai sensibile și mai presante probleme din regiune, respectiv găzduirea refugiaților și migranților proveniți din zonele defavorizate ale Orientului Mijlociu și Africii. Cele 30 de imagini despre exodul refugiaților surprind, într-o lumină tandră a înțelegerii și compasiunii, una dinre cele mai mari drame colective ale ultimelor decenii: migrația, ca unică soluție de salvare din calea războaielor și a foametei. Femei, bărbați, copii, adolescenți, în corturi, în campusuri sau pe străzi sunt personajele din fotografiile artistei.

Premiată la diverse concursuri internaționale, fotografa Dimitra Stasinopoulou este autoarea a numeroase albume de fotografie, printre care „Bhutan. Smiling Faces from the Roof of the World”, „India – Unity in Diversity”, „Papua New Guinea”, „Vietnam 40 Years After”.

“Prin fotografie nu putem schimba lumea, dar putem schimba minţile, putem atinge inimile şi le putem da o voce acelora neauziţi”, este crezul care o călăuzește pe Dimitra în călătoriile sale în toate colțurile lumii.

Dimitra Stasinopoulou locuiește la Atena. Ea a fost printre primii fotografi care au surprins imagini de la începutul crizei refugiaților, atunci când aceștia au debarcat pe Insula Kos, în Grecia, în vara anului 2015.

Urmăriți imaginile pe pagina de Facebook a Ziarului Metropolis.

 



17
/02
/22

Muzeul Național Cotroceni, în parteneriat cu Societatea Colecţionarilor de Artă din România, invită publicul, în perioada 17 februarie – 3 aprilie 2022, în Spațiile Medievale, să viziteze expoziția „Reprezentări feminine în arta românească”, un elogiu adus femeii, conturată prin mijloacele de exprimare specifice artelor plastice.

14
/02
/22

În 2022, Art Safari, ajuns la ediția a 9-a, se reinventează pentru tine și îți oferă o nouă experiență de vizitare: două sezoane expoziționale. Anul acesta, mai mult decât oricând, Art Safari te invită să te îndrăgostești de artă și dedică evenimentul din acest an, iubirii.

03
/01
/22

Arta Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi vă invită să vizitaţi, până pe 20 februarie 2022, expoziţia temporară semnată de Silvia Trăistaru, intitulată „Istoria unei zile/ Istoria unei zile pe timp de pandemie – The Story of a Day/ The Story of a Day During the Pandemic”, proiect curatoriat de Ioana Marinescu.

27
/12
/21

Fundația Amfiteatru, alături de partenerii săi Arte Development & Management, Lise Wulff și Asociația Omnia Photo, au organizat marți, 21 decembrie, o conferință online, disponibilă pe site-ul dialog.fundatia-amfiteatru.ro, unde au fost prezentate rezultatele activităților din cadrul proiectului DIALOG (Diversity in Arts. Learning Opportunities and Growth).

20
/12
/21

În an centenar, Opera Națională București găzduiește în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie expoziția de desen și pictură „PO în forme și culori “ a lui David Mihai. Expoziția este deschisă publicului larg în perioada 23 decembrie – 29 decembrie 2021, la Opera Naţională București. Accesul la expoziție se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programare tur ghidat este necasar să trimiteți un mail la [email protected]