Pe muzică de Oscar: Philip Glass, la Garantat 100%!
https://www.ziarulmetropolis.ro/pe-muzica-de-oscar-philip-glass-la-garantat-100/

Unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Interviul cu Philip Glass, exclusivitate TVR, se vede duminică, 30 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.„Vom povesti despre ce însemna lumea Americii acelor ani, despre cum arăta viaţa unui tânăr artist în acei ani, despre magazinul de discuri al tatălui lui Philip Glass, precum şi despre atmosfera muzicală a acelei perioade”. (Cătălin Ştefănescu)

Un articol de Petre Ivan|28 octombrie 2016

O nouă ediţie eveniment la Garantat 100%: unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani, nominalizat la Oscar şi cunoscut pentru coloana sonoră a unor filme precum The Hours, The Truman Show, Notes on a Scandal, este invitatul lui Cătălin Ştefănescu duminică seară. Ediţia Garantat 100% cu Philip Glass se vede pe 30 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Povestim la Garantat 100% despre ce însemna lumea Americii acelor ani, despre cum arăta viaţa unui tânăr artist în acei ani, despre magazinul de discuri al tatălui lui Philip Glass, precum şi despre atmosfera muzicală a acelei perioade. (Cătălin Ştefănescu)

Poate unul dintre cele mai frumoase momente din emisiune este cel în care Philip Glass face câte un portret într-o frază pentru fiecare dintre personalităţile cu care a lucrat de-a lungul timpului: poetul Allen Ginsberg, legendarul David Bowie, muzicianul, compozitorul, interpretul şi artistul vizual Brian Eno, compozitorul şi interpretul Lou Reed, artista avangardistă şi regizor de film Laurie Anderson, interpretul şi compozitorul Leonard Cohen, regizorul şi actorul Woody Allen, artista şi una dintre iniţiatoarele mişcării punk-rock din New York, Patty Smith, solistul şi co-fondatorul Philip GlassRolling Stones, Mick Jagger.

Despre Philip Glass

Philip Glass este unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se numără Einstein on the Beach sau The Voyage. În 1997, coloana sonoră compusă de Philip Glass pentru filmul Kundun, de Martin Scorsese, a fost nominalizată la Premiile Oscar.

Alte două nominalizări au urmat pentru coloanele sonore ale filmelor The Hours/Orele (2002), cu Nicole Kidman în rolul principal şi Notes on a Scandal/ Jurnalul unui scandal (2006) de Richard Eyre, cu Cate Blanchett şi Judi Dench.

De-a lungul anilor, Philip Glass a colaborat cu unii dintre cei mai mari artişti ai momentului, de la scriitoarea Doris Lessing, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, la regizorul de teatru Robert Wilson sau Woody Allen. Philip Glass a fost distins cu un Glob de Aur pentru coloana sonoră a The Truman Show, cu Jim Carrey în rolul principal şi cu un Premiu BAFTA pentru coloana sonoră a filmului The Hours.

Foto: Philip Glass, la Garantat 100%!

15
/05
/15

"Un etaj mai jos", de Radu Muntean, selectat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, beneficiază de critici elogioase, editorii The Hollywood Reporter afirmând că pelicula "este puternică, tăioasă şi revoluţionară", în timp ce Variety spune că "este un anti-thriller captivant".

15
/05
/15

Creatorul legendarei francize post-apocaliptice „Mad Max”, genialul George Miller ocupă din nou scaunul regizoral şi aduce, din 15 mai, pe marile ecrane „Mad Max: Drumul Furiei”, o nouă incursiune în universul exploziv al lui Max Rockatansky.

14
/05
/15

 Cinema-Edu a pus trei filme în valiză și în curând pornește prin țară. În lunile mai și iunie, educația cinematografică devine materie de studiu pentru elevii din cinci orașe: Ploiești( 19-20 mai, Club Cinema Twins), Craiova(21-22 mai, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman), Mediaș( 26-27 mai, Cinema Mediensis), Târgu Mureș(28-29 mai, Cinema Arta) și Roman(3-4 iunie, Colegiul Național Roman-Vodă).

14
/05
/15

Cea de-a 68-a ediție a Festivalului de la Cannes a început ieri, pe Coasta de Azur, cu filmul La Tête haute, în regia lui Emmanuelle Bercot. Timp de 12 zile, o selecție a celor mai bune producții noi, majoritatea în premieră mondială, rulează pe ecranele festivalului. Peste 30 dintre ele vor fi aduse pentru prima dată publicului din România, între 23 și 29 octombrie, la cea de-a șasea ediție Les Films de Cannes à Bucarest.

13
/05
/15

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes începe astăzi, cele mai mari staruri din lume fiind aşteptate pe Croazetă, până pe 24 mai. Ediţia din acest an are şi o regulă strictă: pozele selfie sunt interzise pe covorul roşu.

12
/05
/15

 În luna mai, Merci Charity Boutique (MCB) împreună cu Acuarela Bufet organizează Charity Lunch #4 - un prânz pentru tine sau un cadou special oferit unui prieten, cu o personalitate pe care o admiră.

12
/05
/15

Caravana Docuart poposește vineri, 15 mai, la Timișoara. în cadrul StudentFest. Puteți vedea documentare românești în mansarda Facultății de Arte și Design, din strada Oituz nr 4, vineri de la ora 23 și sâmbătă (de Noaptea Muzeelor), de la aceeași oră. Intrarea e liberă.

11
/05
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat pe o piesă de teatru și un scenariu scrise de (actorul și dramaturgul) Mimi Brănescu, „Acasă la tata”, debutul în regie al lui Andrei Cohn, se afișează ca o farsă sub care se ascunde o dramă la foc mic despre sentimentul ratării și regretul pierderii tinereții.

11
/05
/15

Cineasta franceză Agnès Varda, supranumită "bunica noului val francez", va primi premiul Palme d'Or onorific la cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes. Premiul îi va fi înmânat în timpul ceremoniei de închidere a prestigiosului eveniment, care are loc anul acesta în perioada 13 - 24 mai.

08
/05
/15

Recent selecționat la Festivalul de Film de la Cannes 2015 în secțiunea oficială Un Certain Regard, filmul COMOARA/THE TREASURE va avea premiera în cinematografele din România în data de 29 mai. Regia și scenariul îi aparțin lui Corneliu Porumboiu.

07
/05
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Ultimul lungmetraj realizat în România de Mircea Săucan înainte de a fi interzis și, apoi, de a pleca în Israel, „O sută de lei” (1973) este, alături de „Meandre” (1967), al aceluiași cineast, unul dintre cele mai moderne filme ale cinematografiei române.