Pentru a doua oară în cadrul Stagiunii de marţi seara, pianistul Alin Dumitrescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/pentru-a-doua-oara-in-cadrul-stagiunii-de-marti-seara-pianistul-alin-dumitrescu/

Marţi, 17 noiembrie, de la ora 19.00, tânărul pianist Alin Dumitrescu va concerta la Ateneul Român.

Un articol de Liliana Matei|15 noiembrie 2015

Alin Dumitrescu s-a născut în data de 30 august 1989 în municipiul Slobozia, judetul Ialomița. La vârsta de șapte ani începe studiul pianului la Liceul de Artă “ Ionel Perlea”, instituţie de invăţământ în care va rămâne până in clasa a-VIII-a.
În primii doi ani de liceu, studiază pianul la Conservatorul Teresa Berganza, Madrid-Spania.

În această perioadă evoluția sa interpretativă capătă anvergură tehnică și repertorială sub îndrumarea Profesoarei Pilar Redondo. Tot în aceasta perioadă participă la numeroase concursuri din cadrul conservatorului, și participă la evenimentele organizate de catedra de pian. În clasa a-XI-a se întoarce în România și iși continuă studiile la Colegiul Național de Muzică “ Dinu Lipatti” din București, cu prof. Alina Balaba.
În 2010 este admis la Universitatea Naţională de Muzică din București şi, timp de trei ani este student la clasa prof. univ. dr. Sandu Sandrin.

În prezent Alin Dumitrescu este masterand în anul II, aflandu-se sub îndrumarea excelentă a prof. univ. dr. Dana Borșan. Se face remarcat prin recitaluri în Sala mică a Ateneului Român în cadrul „Stagiunea de marți seara” , în Sala George Enescu a Universității de Muzică București în cadrul Zilei Departamentului și în cadrul Festivalului “ CHEI”, în cadrul stagiunii de la “ARCUS”, și în cadrul Festivalului “ Serile Lipatti” din Fundățeanca.

Alin Dumitrescu participă la numeroase masterclass-uri susținute de profesori și pianiști renumiți precum Martin Hughes – profesor la Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, Gerlinde Otto – professor la Hochschule für Musik FRANZ LISZT din Weimar, Joaquin Soriano – președintele concursului internațional “ Jose Iturbi” , Daniela Andonova – profesor la National Academic of Music „Prof. Pancho Vladigerov”, Sofia/ Bulgaria , Marcelino Lopez-Dominguez – pianist spaniol, renumit atât pe plan național cât și international.

Din repertoriul său fac parte lucrări de:,D. Scarlatti, J. S. Bach,J. Haydn, W. A. Mozart, L. van Beethoven, F. Schubert, F. Liszt, R. Schumann, F. Chopin, J. Brahms, E. Granados, C. Debussy, M. Ravel , S. Prokofiev, G. Enescu, etc.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.

29
/08
/22

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, începând cu ora 19.00, la CREART – SALA TEATRELLI din București (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României și Muzeul Național George Enescu și cu susținerea Kaufland România, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează concertul de deschidere a turneului național FIORI E COLORI.

26
/08
/22

Dimitri’s Bats a lansat piesa „Get Your Fix”, un nou single despre reclame, dragoste și consumerism, de pe viitorul EP al trupei, „Get Your Fix”. Vă invităm să-l cunoașteți mai bine pe Radu Osaciuc, solistul trupei, într-un interviu sub formă de alfabet.