Peste 300 de evenimente, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-300-de-evenimente-la-festivalul-international-de-teatru-de-la-sibiu/

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), care se va desfăşura între 6 şi 15 iunie, întâmpină publicul cu peste 300 de evenimente, la care vor participa circa 2.500 de artişti şi invitaţi, a anunţat, miercuri, la o conferinţă de presă, Constantin Chiriac, preşedintele FITS.

Un articol de Petre Ivan|22 mai 2014

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, aflat la cea de-a XXI-a ediţie, se va desfăşura timp de zece zile, între 6 şi 15 iunie. Constantin Chiriac, preşedintele festivalului, a spus că se aşteaptă ca un număr de 62.000 de spectatori să participe în fiecare zi la cele 381 de evenimente din cele 66 de spaţii, informează Mediafax.

La festival participă circa 2.500 de artişti şi invitaţi din 70 de ţări.chiriac

„Anul acesta sărbătorim un alt fel de majorat, la 21 de ani, pe stil american”, a declarat Constantin Chiriac.

Printre secţiunile care alcătuiesc Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) 2014 se numără teatru, dans, muzică, circ, spectacole de stradă, carte, film, expoziţii, platformă de arte vizuale, întâlnirea şcolilor şi a academiilor de teatru, conferinţe şi seminarii, ateliere şi spectacole lectură „Virgil Flonda”.

Tema din acest an a festivalului este „Unicitate în diversitate”

„Lupta de a prezenta excelenţa în artele spectacolului din România şi din lume, într-o bogăţie a diversităţii, dezvoltă un festival piramidal, în care vedetele stau alături de începători şi experimentul, alături de patrimoniu”, este de părere Constantin Chiriac, preşedintele FITS.

sibiuLa Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, publicul va putea admira expoziţii de fotografie, de măşti, de pictură, dar poate participa şi la diverse ateliere.

De asemenea, vor avea loc conferinţe, lansări de carte, spectacole-lectură şi film, la care vor participa invitaţi speciali, precum Wajdi Mouawad, George Banu, Vlad Russo, Alex Adam, François Berreur, Marin Mălaicu-Hondrari, Alexa Visarion, Alexandra Badea, Peca Ştefan, Noel Witts, Rareş Moldovan, Neil LaBute, Julia Holewińska.

Spectacolele francofone ocupă, încă o dată, un loc important în programul festivalului.

13 spectacole vor fi prezentate la Sibiu, pe scenă, în stradă şi în săli de concerte, şi vor fi acompaniate de proiecţii de filme, conferinţe, lecturi şi lansări de carte.sibiu

Anul acesta, mai multe spectacole franceze invitate vor fi prezentate în turneu prin România, oferind publicului din Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Rădăuţi şansa să vadă unele dintre cele mai importante producţii teatrale recente.

Totodată, Constantin Chiriac a precizat, în conferinţă, că Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel de-al treilea eveniment dedicat artelor spectacolului din Europa, ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa).

Programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a programului este disponibilă pe www.sibfest.ro, notează Mediafax.

Până în acest moment, au fost vândute aproape jumătate dintre biletele disponibile pentru festival, iar 11 spectacole sunt sold out, potrivit preşedintelui FITS.

Foto cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu – facebook, www.sibfest.ro

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.